Šī medus saldējuma recepte liks aizmirst par veikalā nopērkamajiem desertiem. Īsta vasaras garša no vecmāmiņas recepšu grāmatas!

Sagatavošana:

1.Izvēlieties nepiedegošu pannu vai, vēl labāk, sagatavojiet trauku ūdens vannā. Tādā veidā jūs varat būt pārliecināti, ka jūsu saldējums izrādīsies ideāls.

2.Sajauc smago krējumu ar medu un karsē uz lēnas uguns. Pievienojiet vanilīnu vai vaniļas cukuru, samaisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.

 

2.Atsevišķi saputojiet krēmveida medus maisījumu ar dzeltenumiem, pēc tam lieciet atpakaļ uz uguns.

3.Topošo saldējumu nepārtraukti samaisiet, līdz tas sāk manāmi sabiezēt. Nav nepieciešams to uzvārīt. Tici man, dzeltenumi palīdzēs sasniegt putu konsistenci labāk nekā jebkurš cits biezinātājs.

4.Tagad topošo saldējumu uz pāris stundām ieliec saldētavā. Pasniedzot var pārliet ar papildus porciju medus un pārkaisīt ar riekstu skaidiņām. Tas izrādās lieliski!

 

Medus saldējums ar gorgonzolu

To, ka cēlos sierus var pievienot desertiem, zināju jau sen . Bet saldējums, ko es reiz izmēģināju želatērijā, vienreiz un uz visiem laikiem pierādīja, ka tas izceļ to labāko pusi.

Protams, jūs varat izmēģināt šo recepti ar labi izturētu Dorblu. Bet vislabāk der gorgonzola ar savu košo garšvielu . Ja runājam par piemērotāko medu, tad griķi būs tieši piemēroti.

Sastāvdaļas gorgonzola saldējumam:

140 g gorgonzolas

200 ml trekna piena

200 ml bieza krējuma

3 olu dzeltenumi

7 ēd.k. l. medus

Sagatavošana:

1.Sasmalciniet vai vienkārši sadrupiniet gorgonzolu bļodā ar rokām. Centieties izvairīties no lielu gabalu veidošanas.

2.Mazā katliņā vai bļodiņā sakuļ trīs olu dzeltenumus ar karoti medus, noliek malā.

3.Uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam to lēnām pievieno dzeltenumiem, nepārtraukti maisot, lai tie nesarecētu.

Iegūto maisījumu liek uz lēnas uguns un maisa, līdz tas sasniedz šķidra krējuma konsistenci . Šeit galvenais ir nepārcept, lai nekas nedeg un nesaritinās.

4.Vēl karstam maisījumam pievieno gorgonzolas drupatas. Pagaidiet, līdz tas nedaudz izkūst un samaisiet, tad pievienojiet aukstu krējumu un medu.

5.Tālāk saldējums jāieliek saldētavā un jāizņem trīs četras reizes, lai apmaisa, kamēr sacietē, lai masa nebūtu tik blīva.

Viss sacietēšanas process ilgst no 4 līdz 10 stundām, taču pietiek ar maisīšanu tikai pirmajās divās.

Atsvaidzinošs kivi sorberts ar medu

Dzeltenumi ar krējumu, protams, ir garšīgi. Bet tas ir ļoti trekns. Un vasaras karstumā dažreiz gribas kaut ko patiešām sulīgu un atsvaidzinošu.

Turklāt sorbetu ir daudz vieglāk pagatavot nekā saldējumu ar medu. Vismaz tā konsistence nav tik kaprīza. Bet, lai to sagatavotu, jums noteikti būs nepieciešams blenderis.

Lasi vēl: Vasaras mistiskākā nakts un kā to pavadīt, lai veiksme sekotu visa gada garumā

Šis saldējums ir ne tikai garšīgs, bet arī diētisks . Tas ir daudz mazāk kaloriju nekā citos desertos. Un to var pagatavot no gandrīz jebkura viegli sasaldējama augļa: kivi, arbūza, melones, mango, banāna un pat ogas.

Stiprināto dzērienu pievienošana nav obligāta, taču tikai karote spirta neļaus sorbetam pārvērsties neplīstošā ledū. Tas saglabās deserta gaisīgo konsistenci .

Sastāvdaļas kivi saldējumam:

650 g kivi

2 ēd.k. l. medus

1 ēd.k. l. citronu sula

1 ēd.k. l. stiprinātais dzēriens (viskijs, konjaks vai degvīns)

Sagatavošana:

1.Vispirms nomizojiet un sasaldējiet kivi, līdz tie ir pilnībā sacietējuši. Ērtības labad augļus var iepriekš sagriezt gabalos.

2.Ievietojiet saldētos kivi blenderī. Pievienojiet medu, stiprināto dzērienu un karoti citrona sulas. Visu kārtīgi sablenderē blenderī. Nenāktu par ļaunu pievienot kādu smaržīgo piparmētru lapiņu .

3.Pārlejiet maisījumu veidnē vai spainī, pēc tam ievietojiet to saldētavā. Pirmajā cietēšanas stundā šerbetu labāk apmaisīt divas vai trīs reizes, un to var pasniegt pēc 6 stundām.

Nav nekā labāka par atsvaidzinošu desertu vasaras karstumā. Un tagad jūs zināt, kā pagatavot saldējumu ar medu. Tas ir medus, kas man visvairāk garšo kā saldinātājs.

Bet dažreiz es papildus gatavoju saldos sīrupus no svaigiem augļiem un ogām. Man īpaši patīk svaigas zemenes ar šokolādes skaidiņām

Lielisks pāris mājās gatavotam saldējumam. Kuru recepti izvēlēsies tu?

Leave a Comment