Šiem cilvēkiem marihuāna ir īpaši bīstama! Tā nemaz nav tik nekaitīga, kā tev šķiet!

Cilvēki, kuri regulāri smēķē marihuānu, cieš no nopietniem smadzeņu bojājumiem, kas beigu beigās var novest pie kādas šausminošas Sli**bas.

Amerikāņu pētnieki ir atklājuši, ka šī narkotika ir īpaši bīstama cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz garīgās Vese***as traucējumiem, kā arī marihuānas smēķēšana pie tādiem var novest ikvienu.

Asafs Kellers no Merilandas medicīnas universitātes apgalvo, ka pētījuma rezultātos tika izcelti studējošo studentu marihuānas smēķēšanas paradumi, kas noveda pie bīstamām sekām.

Lai veiktu šo pētījumu, jauna pele tika pakļauta marihuānas aktīvās sastāvdaļas ietekmei 20 dienas. Izrādījās, ka peles smadzeņu aktivitāte tika bojāta, kas arī turpinājās tad, kad pele jau bija pieaugusi. Tātad noārdītās smadzeņu šūnas neatjaunojās.

Cannabis

Iepriekšējos pētījumos tika atklāts, ka jauniešiem, kuri sāk smēķēt marihuānu pirms 16 gadu vecuma, pastāvēja lielāks smadzeņu bojājumu risks, kā arī lielāka nosliece uz psihiskām slimībām, īpaši šizofrēniju!

“Pusaudžu gadi ir paši bīstamākie gadi, kad lietot marihuānu, jo šajā laikā tās efekts ir ļoti bīstams ilgtermiņā,” apgalvo pētījuma galvenais autors Silvins Mulins Ravers.

Zinātnieki sāka pētīt peles smadzeņu garozas svārstības. Garoza ir atbildīga par neironiem, kas nosaka smadzeņu aktivitāti, kā arī tā atbild par vairākām smadzeņu funkcijām. Šīs svārstības ir ļoti īpatnējas cilvēkiem, kuriem ir šizofrēnija vai citi psihiski traucējumi.

Cannabis use

Lasi vēl: Kā uz ielas atpazīt spaisa lietotāju un ko darīt, kad tādu ieraugi? (+VIDEO)

Eksperimentā pele, kurai 20 dienas tika dota marihuānas aktīvā sastāvdaļa, vēlāk tika laista pie pārējām pelēm dzīvot normālu dzīvi, tomēr arī tad, kad pele pieauga, viņas smadzeņu aktivitāte vēl joprojām bija bojāta, lai arī tā bija “lietojusi marihuānu” tikai īsu laika periodu pusaudžu gados. Vēlāk citai, pieaugušai pelei (kura nekad nebija saskārusies ar marihuānu), tika dota tās aktīvā viela. Rezultātā peles smadzeņu funkcijas un spējas saglabāja normālu līmeni, pamatojot apgalvojumu, ka marihuāna izraisa neatgriezeniskus traucējumus tikai pusaudžu gados.

Šis pētījums noteikti neaicina pieaugušus cilvēkus droši lietot marihuānu – jebkurā gadījumā tā uz veselību neatstāj pozitīvu ietekmi, tomēr ir jāatceras, ka pusaudžiem šī narkotika ir īpaši kaitīga, jo no tās vēlāk nebūs iespējams “atjēgties” – arī ne tad, kad pusaudži jau kļūs par pieaugušajiem.

Lūk, vari arī angļu valodā noklausīties detalizētāku informāciju par pētījumu:

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment