Sildošu ēdienu izlase ar vistas krūtiņu

 

7. Vistas rullītis

Garšīgs un skaists rullītis viegli kļūs par jūsu parasto ēdienu.

Sastāvdaļas

4 vistas filejas

2 ēd.k. svaigi sasmalcināts oregano

100 g fetas

1/2 tējk. citrona miziņa

4 ķiploka daiviņas

1/2 glāzes sausa baltvīna

citronu

2 ēd.k. citronu sula

olīveļļa

Sagatavošana

Sagrieziet vistas filejas gabalus un uzlieciet uz tiem oregano, fetas siera, smalki sagriezta ķiploka un citrona miziņas maisījumu. Izklājiet maisījumu tā, lai malas paliktu brīvas. Aptiniet ruļļus, nostiprinot ar zobu bakstāmo. Pannā sakarsē eļļu un apcep rullīšus līdz zeltaini brūnai.

Pēc tam vāra tos cepeškrāsnī noslēgtā traukā, līdz tie ir gatavi. Tad tīteņiem pārlej vīnu, citronu sulu un buljonu. Pannā uzvāra un pagaidiet, līdz puse šķidruma iztvaiko. Ļaujiet ruļļiem atdzist un sagrieziet tos gredzenos. Rotā ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem, varat pasniegt.

8. Meksikas vista

 

Šim ēdienam ir meksikāņu noskaņa. Tas rotās jūsu svētku galdu.

Sastāvdaļas

4 gabaliņi vistas filejas

1 ēd.k. salsas mērce

150 g rīvēta Čedaras siera

ķimeņu

sāls, pipari pēc garšas

1 ķiploka daiviņa

Sagatavošana

Filejas gabaliņus ierīvē ar ķiplokiem, ķimenēm, sāli un melnajiem pipariem. Cep 15–20 minūtes pannā, līdz tas ir gandrīz gatavs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Vistas gaļu liek uz cepešpannas, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sieru. Cep, līdz siers kļūst zeltains. Nav nepieciešams apgriezt.

Lasi vēl: 5 zvaigžņu zīmju pārstāvji, kas kļūs par jaunajiem līderiem 2025. gadā

9. Ķiploku vista

 

To ir ļoti viegli pagatavot. Izrādās ļoti garšīgs.

Sastāvdaļas

4 gabali vistas fileja

1/4 tase rīvmaizes

1/4 tase rīvēta parmezāna

1/4 tase olīveļļas

2 ķiploka daiviņas

Sagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Sildiet olīveļļu un malto ķiploku nelielā katliņā (dažas minūtes) un pēc tam ielejiet nelielā bļodā. Citā bļodā sajauc sieru un krekerus. Vispirms iemērciet vistas gabalus eļļā, pēc tam panējumā.

Liek vistu uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes. Pievienojot receptei sezama sēklas un medu, jūs piešķirsiet vistai jaunu garšu un neaizmirstamu aromātu.

10. Vistas citronu zupa

Pirmā ēdiena oriģinālā versija ar vistu.

Sastāvdaļas

2 gabali vistas fileja, sagriezta kubiņos

6 glāzes vistas buljona

1 ķiploka galva, sagriezta horizontāli

1/2 tase citrona sulas

2 ēd.k. sasmalcinātas estragona lapas

jūras sāls un melnie pipari

citrona šķēles dekorēšanai

Sagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni. Novietojiet ķiplokus ar griezto pusi uz leju uz folijas. Ielej ēdamkaroti buljona un ietin folijā. Atstāj uz 30 minūtēm, līdz ķiploki kļūst mīksti.

Ļaujiet ķiplokiem atdzist un samaisiet pastu. Samaisiet to katliņā ar estragona lapām, citronu sulu un atlikušo buljonu. Pievienojiet vistu, sāli un piparus pēc garšas un vāriet, līdz gatavs. Pirms pasniegšanas dekorē ar smalki sagrieztām estragona lapiņām un citrona šķēlītēm.

Novēlam jums un jūsu draugiem labu apetīti. Dalieties ar viņiem šajās vistas receptēs.

Leave a Comment