Viens no populārākajiem ēdieniem virtuvē ir vistas gaļa. No tā jūs varat pagatavot milzīgu skaitu ēdienu. Buljons, karbonādes, kotletes un tā tālāk.
Taču, liekot lietā iztēli un pavadot nedaudz laika, parastu vistu var pārvērst par īstu mākslas darbu. Lai to izdarītu, jums tikai nedaudz jāpamēģina.
Šodien piedāvājam 10 vienkāršas receptes, kuru pamatā ir vistas fileja, kas noderēs dažādās dzīves situācijās.
1. Vistas krūtiņas ar tomātiem un olīvām
Atšķaidiet vistas garšu ar sieru un dārzeņiem, un jūs iegūsit pilnīgi jaunu ēdienu.
Sastāvdaļas
4 vistas filejas
20 olīvas bez kauliņiem
5-6 ķiršu tomāti
100 g fetas siera
3 ēd.k. olīveļļa ar vīna etiķi
Sagatavošana
Apkaisiet vistas fileju ar sāli un melnajiem pipariem un apcepiet grila pannā 6 minūtes no katras puses. Lai vista būtu silta, atstājiet to uz lēnas uguns. Tikmēr vidējā pannā apvienojiet olīvas, tomātus un pusi no vīna eļļas mērces.
Cep, līdz tomāti kļūst mīksti. Apsmērējiet krūtiņas ar atlikušo mērces pusi. Pēc tam sagriež tos sloksnēs un pārklāj ar sautētu tomātu un olīvu maisījumu. Pasniedz uz šķīvja, pārkaisa ar sieru un bazilika lapiņām.
2. Vistas putanneska ar spageti capellini
Šī recepte ir interesanta, jo tā atšķiras no tradicionālajām vistas ar makaronu pagatavošanas metodēm.
Sastāvdaļas
250 g vistas filejas
250 g capellini (der arī citi plāni spageti)
2 tējk. olīveļļa
1/4 tase sasmalcinātu olīvu
2 glāzes tomātu bazilika mērces (piemēram, tomātu pesto)
60 g rīvēta parmezāna
1 ēd.k. kaperi
sāls, sarkanie pipari, bazilika lapas
Sagatavošana
Ievērojot norādījumus uz iepakojuma, pagatavojiet spageti, pievienojot sāli pēc garšas. Sagrieziet vistu vidējos gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu un apcep vistas fileju. Izmantojiet sāli un sarkanos piparus pēc savas gaumes.
Sajauc vistu, kaperus, spageti un olīvas ar mērci. Kārtojot ēdienu uz šķīvja, izmantojiet rīvētu parmezānu un baziliku.
3. Vistas krūtiņas kraukšķīgā siera garozā ar kartupeļiem, papriku un sīpoliem
Ļoti vienkārša recepte bez īpašām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
4 vistas filejas
500 g kartupeļu
1 sīpols (sagriezts sloksnēs vai plānos gredzenos)
1 zaļā paprika (sagriezta sloksnēs)
1 plāna sarkanā paprika (sagriezta sloksnēs)
4 ķiploka daiviņas
olīveļļa
rīvēts parmezāns
ķiršu tomāti
bazilika lapas un garšvielas pēc garšas
Sagatavošana
Cepešpannu izklāj ar foliju un iesmērē ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C. Uz folijas liek ķiplokus, sīpolus, sarkanos piparus un ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus. Visu liek cepeškrāsnī, un tikmēr uzkarsē pannā eļļu.
Sajauciet rīvētu parmezānu ar garšvielām (vēlams bez sāls) un ielieciet vistu iegūtajā maisījumā. Cepiet fileju, līdz tā ir gatava. Pagatavo salātus no bazilika, tomātiem un olīveļļas. Pasniedziet ar sieru pārklāto fileju ar kartupeļiem, sīpoliem, papriku un salātiem.
4. Vistas gaļa sautēta balzamiko etiķī
Ja esat balzamiko etiķa cienītājs, tad šī recepte ir paredzēta jums.
Sastāvdaļas
6 gabali vistas fileja
1 sasmalcināts sīpols
1 ēd.k. balzamiko etiķis
1 tomāts, kubiņos
oregano, rozmarīns, timiāns, kaltēts baziliks
ķiploki un garšvielas pēc garšas
Sagatavošana
Apkaisiet vistas fileju ar sāli un pipariem. Uzkarsē eļļu pannā. Cepiet fileju no abām pusēm, līdz parādās garoza, pievienojiet garšvielas un sīpolus. Cep vēl 2-4 minūtes uz vidējas uguns, līdz sīpols ir zeltaini brūns.
Balzamiko etiķi sajauc ar kaltētiem garšaugiem un tomātiem. Tad ielej maisījumu pannā ar vistu. Gatavojiet, līdz vista kļūst sārti zeltaina. Ja vēlaties, traukā varat pievienot sasmalcinātu papriku, kas garšai piešķirs nelielu rūgtumu.
5. Vistas krūtiņa pildīta ar spinātiem
Vistas gaļa un bekons pārsteigs jūsu viesus.
Sastāvdaļas
4 vistas filejas
1/2 iepakojuma majonēzes
2 ķiploka daiviņas (smalki sagrieztas)
maisiņš ar saldētiem spinātiem
1/2 tase rīvēta un biezenī saberzta fetas siera
4 bekona sloksnes
Sagatavošana
Sajauc sieru, spinātus, ķiplokus, garšvielas un majonēzi. Izgrieziet fileju, lai izveidotu “kabatu”, kurā jāieliek karote maisījuma.
Aptiniet fileju bekona strēmelītē un nostipriniet ar zobu bakstāmo. Fileju liek pārsegtā, ietaukotā traukā un cep līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī stundu. Pārliecinieties, ka vista neizžūst.
6. Vistas gaļa ar dzērveņu mērci
Tas ir ļoti vienkārši, pārliecinieties paši!
Sastāvdaļas
4 vistas filejas
olīveļļa
2 glāzes dzērvenes
1 sīpols
garšvielas
Sagatavošana
Uzkarsē pannu un apcep vistu ar sīpoliem. Kad vistas gaļai parādās zeltaina garoziņa, aizveriet pannu ar vāku, samaziniet uguni un vāriet uz lēnas uguns, pievienojot garšvielas pēc garšas.
Tikmēr dzērvenes izberž caur sietu un pievieno cukuru pēc garšas. Gatavo vistu pārlej ar mērci un ļauj nostāvēties 10-15 minūtes. Dekorēšanai izmantojiet dzērvenes un garšaugus.
Turpinājums nākošajā lapā…