Šīs 6 pazīmes liecina par kuņģa vēzi – pievērs uzmanību!!

As**is izkārnījumos vai vēmekļos

Pat kolīts, hemoroīdi un dažas hroniskas Sli**bas var izraisīt As**s piemaisījumus izkārnījumos, taču tas noteikti signalizē par to, ka ir pienācis laiks doties pie ārsta. Ja As**is ir iespējamais kuņģa vēža indikators, As**s piejaukumu krāsa būs bordo vai pat darvas melna. Šāda krāsa veidojas tādēļ, ka uz asinīm iedarbojas gremošanas fermenti.

Ja jūsu vēmekļiem klāt ir As**is, tad tās būs ar raupju tekstūru, kas pēc izskata atgādinās kafijas biezumus, turklāt krāsa būs spilgti sarkana.

Jums steigā samazinās ēstgriba

Pat tad, ja jums pirms ēšanas bija ļoti liela apetīte, ēstgriba samazināsies jau pēc pāris karotēm maltītes, tādēļ, ka ēdiens jūsu kuņģim nešķiet pievilcīgs un rodas ātra sāta sajūta. Saskaņā ar ārstes Surpeles sacīto, tas var liecināt par kuņģa vēzi. Ja gadījumā jums rodas neparasta vai līdz šim nepierasta sāta sajūta, to noteikti nevajadzētu ignorēt.

Dīvaina sajūta, kas rada sāpes iekšējos orgānos

Lai gan mēs minējām, ka sāpes ne vienmēr ir kuņģa vēža agrīno stadiju indikators, reizēm var būt dīvainas, sāpju izraisošas sajūtas kuņģa apvidū. Šīs sāpes ir uzstājīgas un tās nemēdz pazust, kā tas ir ar jebkādām citām kuņģa problēmām. Visbiežāk šķietami nerimstošas vēdera sāpes ir saistītas ar kuņģa slimībām, infekcijām vai gremošanas trakta darbības traucējumiem, piemēram, gastrītu, kuņģa infekcijām utt.

Nepamatots svara zudums

Tāpat kā ar Krona slimību, 1. tipa cukura diabētu un Adisona slimību, neparasts svara zudums ir viens no brīdinājuma signāliem, ka tas varētu būt kuņģa vēzis. Svara zudums, kas radies, neievērojot diētu vai aktīvu dzīvesveidu, ir kas tāds, par ko noteikti būtu jāsatraucas. Apmēram piecu kilogramu svara nomešana pēdējo sešu mēnešu laikā ir tikai normāla parādība, bet, ja šādas svara izmaiņas notiek pēkšņi, tas ir iemesls, lai apmeklētu savu ārstu.

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav krūts vēzis!

Nemitīgas grēmas

Grēmas ir dedzinoša sāpju sajūta (galvenokārt pakrūtē), ko izraisa gremošanas traucējumi. Lai arī cik briesmīgi tas neizklausītos, grēmas var izraisīt arī kuņģa reakcija uz kādu noteiktu pārtikas produktu. Problēma ir tajā, ka grēmas saistās arī ar žultsakmeņiem, tādēļ šādā gadījumā būtu ļoti svarīgi doties uz USG, lai izvairītos no iespējamām daudz smagākām slimībām. Nemitīgas grēmas un dedzinoša sajūta vēderā ir kas tāds, par ko noteikti vajadzētu informēt jūsu ārstu.

Vēdera uzpūšanās, caureja un aizcietējumi

Ir tikai saprotams, ka vēzis var izraisīt pastāvīgu vēdera pūšanos vai neregulāras vēdera darbības, proti, pamīšus aizcietējumu un caureju. Taču šādi kuņģa darbības traucējumi var norādīt arī uz KVS un citām zarnu problēmām. Ir ieteicams šādos gadījumos drošībai veikt vēža testus, jo reizēm ārsti nespēj noteikt konkrēto diagnozi vai arī šie simptomi neatlaidīgi nepazūd.

Ja jūs izjūtat kaut vienu no šiem kuņģa vēža brīdinājuma signāliem, ir ļoti ieteicams doties pie sava ārsta pēc konsultācijas, jo, iespējams, jūs tiksiet nosūtīti uz tādām pārbaudēm kā endoskopiju, biopsiju, USG utt.

Avots: troab.com

Leave a Comment