Īsts spēk vīrs: kas jāzina, ja jums ir liels auglis

Tēvs priecājas, saņemot SMS no sievas: “Dēls! 4400 g! 56 cm! ” Viņš diez vai saprot, cik grūti bija sievietei dzemdēt šādu varoni!

Par lielu dzemdniecībā tiek uzskatīti jaundzimušie ar svaru no 4200 līdz 5000 g. Bērnu, kas sver vairāk par 5000 g, sauc par milzi. Jaundzimušā garums netiek ņemts vērā. Parasti lielie bērni atšķiras no vidējā un ķermeņa garums ir 54-58 cm pie normas 48-54 cm.

Lasīt arī: Kā ieaudzināt bērnam pateicību

Sagatavojieties iepriekš!

Pieņemt, ka auglis būs liels var, pat pirms dzemdībām pēc sekojošiem iemesliem.

  • Dzemdes dibena augšdaļas augstums virs dzemdes pēc 24. nedēļas pārsniedz normu par 3-3,5 cm.
  • Grūtnieces vēdera garums apkārtmērā ir vairāk nekā 100 cm nabas līmenī.
  • Grūtniecēs svars palielinās par vairāk nekā 0,5 kg nedēļā, bez piepampumiem.
  • Balstoties uz ultraskaņas rezultātiem, bērna aptuvenais svars pārsniedz normu.

Kāpēc tas tā ir?

Pēdējo desmit gadu laikā “spēka vīri” piedzimst arvien biežāk. Tam var būt daudz iemeslu.

1. Nepareiza pārtika. “Tagad jums ir jāēd par diviem!” Uzstāj “ļoti pieredzējuši” radinieki, draugi, paziņas. Un nākamā māte ar prieku seko šai kārtībai. Garšvielas, kas uzlabo apetīti, daudz vieglāk sagremojami ogļhidrāti (smalkmaizītes, kūkas un šokolādes), dzīvnieku tauki – tas viss veicina svara pieaugumu gan mātei, gan bērnam.

2. Iedzimts faktors. Tas ir visbiežākais iemesls dzimuši “izturīgie”. Jautājiet saviem vecākiem, cik svērāt jūs (vai jūsu vīrs) pēc piedzimšanas – iespējams, vairāk nekā 4 kg.

3. Ilgstoša un kavēta grūtniecība. Mazulis, dzimis 42. grūtniecības nedēļā, gandrīz vienmēr ir lielāks nekā 38. nedēļa dzimušie. Bet ilgstošas ​​grūtniecības gadījumā bērns ir funkcionāli veselīgs un attīstīts. Bet pārnēsātas grūtniecības gadījumā, dzimst liels, bet bieži vien ne visai veselīgs bērns. Iemesls – placentas “novecošana”, kas vairs neveido bērnam pietiekamu daudzumu skābekļa un uzturvielu.

4. Endokrīnās Sli**bas grūtniecēm. Mehānisms ir šāds: nākamā māte (īpaši 2. un 3. trimestrī) paaugstina cukura līmeni asinīs, augļa masu palielina, un to papildina tauku krājumu uzkrāšanās.

5. Rēzus konflikts starp māti un augli. As**s grupu nesaderība ar Rh faktoru, starp Rh negatīvu māti un Rh pozitīvu bērnu noved pie sarkano As**s šūnu sabrukšanas bērnam. Rezultātā bērna aknas un liesa tiek palielināta, šķidrums ķermenī aizkavējas, tāpēc tas sver vairāk nekā parasti.

Lasīt arī: Marta robeža: kas katrai Zodiaka zīmei obligāti jāizdara līdz 31. martam!

Dzimšanas pazīmes

Dzemdēšanas periods liela augļa gadījumā palielinās līdz 1-2 stundām (parasto dzemdību gadījumā tas ir 30-60 minūtes) – bērna galva ilgāk “pielāgojas” mātes dzemdēšanas kanālam. Var parādīties galvas smadzeņu disproporcija: maternitātes iegurņa izmērs bērna galvai ir pārāk mazs. Šajos gadījumos ārsti izmanto ķeizargriezienu.

Bieži ir vāja dzemdēšanas aktivitāte, jo pārāk liela augļa iznēsāšanas laikā dzemdes muskulatūra ir ievērojami vājināta.

Pēc dzemdībām – īpaša uzmanība

Ja dzemdēšana bija grūta, nākamajās pāris nedēļās sievietei varētu būt bieži asiņošana. Turklāt, tā kā dzemdes muskuļi ir pārāk izstiepti un to kontraktilitāte ir zema, iekšpusē paliek atsevišķas neatdalījušās placentas daļiņas. Šajā gadījumā ir nepieciešama manuāla izmeklēšana un dzemdes masāža.

Tūlīt pēc bērna piedzimšanas, ir nepieciešama hipoksijas, dzemdību traumu, hemolītiskās Sli**bas apskate. Jums vajadzētu arī uzraudzīt bērna svaru. Maisījumi “biezāki”, nakts putra, “lai stiprāk gulētu” var novest pie vielmaiņas procesa un aptaukošanās traucējumiem. Tāpēc maisījumam vajadzētu būt skābam pienam, un par pirmo piebarošanas barību ir jābūt nevis graudaugu putrām, bet gan dārzeņu biezenim.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment