Kādas ir dzemdību priekšrocības pēc 30 gadiem?

Ja pirms 10-15 gadiem, sievietes centās dzemdēt pirms 22 gadiem, tad tagad 2017. gadā vidējais vecums mātēm Krievijā bija 27,2 gadi, bet Rietumos tas ir vairāk nekā 30 gadi. Ar ko tas ir saistīts?

Termins “veca dzemdētāja” ko ārsti bieži izmanto biedējot un liekot justies neērti tām sievietēm, kuras izvēlas dzemdēt pēc 26. Arī vecākā paaudze bieži uzliek stereotipu, ka ” ir nepieciešams, lai būtu pirmais bērns līdz 30″. Tas ir saistīts ar faktu, ka līdz 2000s nebija masu popularizēšana sievietes tēlam, kurai karjera atrodas virs ģimenes izveides.

Lasīt arī: Īsts spēk vīrs: kas jāzina, ja jums ir liels auglis

Tagad tendence ir mainījusies: mūsdienu sieviete ir veiksmīga. Viņa vēlas iegūt izglītību un veidot labu karjeru. To ir iespējams darīt līdz 26 gadu vecumam, tāpēc ģimenes radīšanas vecuma robežas un pirmdzimtā koncepcija mainās. Mūsdienu sievietes ģimene ir sinonīms vārdam “uzticamība”, kas nozīmē, ka jums ir jādomā par visu, ieskaitot bērna piedzimšanu.

Emocionālā un psiholoģiskā gatavība

Sievietes vecākas par 30 gadiem ir atbildīgas, kļūstot par māti. Dzīves pieredze palīdz viņām labāk tikt galā ar bērna audzināšanas grūtībām. Viņām ir vieglāk noteikt dzīves veidu. Sociālie pētījumi liecina, ka sievietēm, kas dzemdēja pēc 30 gadiem, ir vieglāk veidot uzticamas attiecības ar saviem bērniem.

Ar vecumu cilvēki kļūst elastīgāki psiholoģiski un toleranti pret citiem. Pieaugušās mātes mazāk biedē savus bērnus, tos fiziski disciplinējot, tādējādi veicinot veselīgu psihosociālo vidi, kas pozitīvi ietekmē bērna attīstību. Šādiem bērniem ir mazāk psiholoģisku un sociālu noviržu.

Lasīt arī: Vīrs dzīvo uz sievas rēķina: ko darīt?

Vese***a

Saskaņā ar pētījumu, kas tika veikts ASV 2016. gadā, sievietes, kas pirmo reizi dzemdēja pēc 25 gadiem, visticamāk dzīvos līdz 90 gadu vecumam nekā tās, kas dzemdējušas 20 gadu vecumā. 2014. gadā veiktajā pētījumā sievietes, dzīvoja līdz 95 gadiem, par 50% vairāk, kas dzemdēja pēc 33 gadiem.

Jaunākais pētījums, ko veica Zviedrijā no 1,5 miljona vīriešu un sieviešu, liecina, ka bērni, kas dzimuši vecākiem pieaugušā vecumā, bija veselīgāki un labāki skolā nekā tie, kas dzimuši no jaunām mātēm.

Eksperti saka, ka bērna piedzimšana pēc 30 gadiem samazina insulta risku un veicina sievietes ķermeņa atjaunošanos.

Lasīt arī: Kā ieaudzināt bērnam pateicību

Finanšu puse

Sieviete pēc 30 gadiem parasti ir finansiāli neatkarīga, kas nozīmē, ka viņa var dot vairāk bērnam, sākot ar labu uzturu, kas tieši ietekmē bērna veselību, beidzot ar augstāko izglītību, kas tagad ir nopietns izdevumu postenis.

Līdz 30 gadu vecumam, kā parasti, mājokļu jautājums jau ir atrisināts, pastāv stabils darbs.

Finanšu labklājība būtiski ietekmē vecāku garīgo stāvokli.

Jo augstāks ienākumu līmenis, jo lielāka ticība nākotnei. Mantīgākas mātes var atļauties pienācīgu grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu un klusu bērnu audzināšanu.

 

Avots: mir-press.com

Gunta Graudiņa

Leave a Comment