Skropstu tuša – kādu izvēlēties, lai skatiens apburtu

Tuša tūbiņā ātri izžūst – jau pēc 1–2 mēnešiem. Kāpēc?

Visticamāk, krāsojot skropstas, birstīte bieži tiek iemērkta tūbiņā. Rezultātā tās iekšpusē iekļūst pārāk daudz gaisa. Tā darīt nevajag. Birstīte ir tā aprēķināta, ka, to izņemot, uz tās ir pietiekami daudz tušas vienai krāsošanas reizei.

Ja tuša jau sabiezējusi vai izšuvusi, bet derīguma termiņš vēl nav pagājis, krāsas sašķidrināšanai spirts nav nepieciešams (tā dara daudzas sievietes). Tūbiņa jāiemērc glāzē karsta ūdens (līmenis nedrīkst sasniegt vāciņu). Karstais ūdens izkausēs tušā esošo vasku, un tā atkal kļūs šķidra. Ieteicams reizi mēnesī izmazgāt birstīti, jo uz tās mēdz sakrāties kunkulīši, kas tāpat veicina izžūšanu.

Lasi vēl: Kāds saulesbriļļu ietvars ir vispiemērotākais tavai sejas formai? Noderīgi zināt!

Kāpēc, lietojot vienu tušu, acis asaro un apsarkst, bet lietojot citu – ne? Vai tas nozīmē, ka pirmā ir zemas kvalitātes?

Ar kvalitāti tam nav nekāda sakara. Atbilde ir vienkārša – tā ir alerģija. Pirmās tušas sastāvā ir kāds komponents, kas izraisījis alerģiju, bet otrajā tušā šā komponenta nav. Ieteicams izmantot tušu jutīgām acīm ar marķējumu Sensitive. Tās sastāvā ir antibakteriālas piedevas, kas nepieļauj iekaisumu.

Reklāmās bieži slavē tās vai citas birstītes dizainu. Vai ir vērts tajās ieklausīties?

Jāteic, ka 70% panākumu tušai nodrošina tieši birstīte. Taisna birstīte ir ideāla tušas uzklāšanai acu kaktiņos, ar reti izkārtotiem sariem – skropstu pagarināšanai. Izliekta – skropstu izliekšanai, bet sagriezta – apjoma veidošanai.

Leave a Comment