Smilšu cepumi ar majonēzi: recepte gardumam, kas kūst mutē

Šie cepumi var būt jebkādas formas vai lieluma – pagatavojiet tos, kā vien vēlaties.

Lai cepumi būtu garšīgi, vienkārši un mutē kūstoši, noteikti izmantojiet majonēzi ar augstu tauku saturu. Šādi cepumi iznāk mīksti un kraukšķīgi.

Sastāvdaļas:

Sviests – 100 g

Cukurs – 60 g

Olas dzeltenums – 1 gabals

Majonēze – 2 ēdamkarotes

Milti – 250 g

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Vaniļas cukurs – šķipsniņa

Sāls – šķipsniņa

Pagatavošana:

Sviestu istabas temperatūrā sajauciet ar cukuru un sāli.

Pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumu, majonēzi un izsijātus miltus un cepamo pulveri.

Lasi vēl: Mājās gatavota karamele: kā ātri pagatavot lielisku papildinājumu kūkām, smalkmaizītēm un pankūkām

Mīklu kārtīgi samaisa, tai jābūt mīkstai. Tad mīklu ietin plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Atdzesēto mīklu izveltnē un sagriež vienāda lieluma gabalos.

Cepumus liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta 180 grādu temperatūrā, 15-20 minūtes, līdz apbrūnē.

Leave a Comment