Ja jums garšo Snickers batoniņš, tad noteikti vajadzētu pamēģināt pagatavot tāda paša nosaukuma kūku – tā tiek pagatavota bez cepšanas, neticami vienkārša un ātra, tā izskatās svinīga. Garša ir vienkārši nesalīdzināma, maiga, ar ļoti izteiktu šokolādi
Īsts prieks gardēžiem ar izteiktu garšu un saldumu. Ar vienu gabalu noteikti nepietiks, roka automātiski stiepsies pēc otra! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Soli pa solim sagatavošanas instrukcija:
Sāksim kūkas gatavošanu ar krēmu. Sagatavosim riekstus. Paņemiet grauzdētus nesālītus zemesriekstus un nomizojiet tos. Blenderī divas vai trīs reizes nospiediet pogu, lai rieksti būtu mazāki (var izmantot arī nazi). Ja vēlaties, pievienojiet tos krēmam veselus, bet, ja tie ir dažāda izmēra – daži mazi, daži lielāki, ir daudz interesantāk.
Tagad atsevišķā traukā ielej ļoti aukstu šķidru krējumu. Mēs to kulsim, līdz tas kļūs par pūkainu, stabilu masu, vispirms uz maziem ātrumiem, un, tiem sabiezinot, mēs palielināsim ātrumus. Putošanas laiks ir atkarīgs no krējuma un tā vēsuma. Labāk ņemt krējumu ar 33% tauku saturu, tad viss noteikti izdosies.
Kad krēms sāk sabiezēt un maisījums kļūst blīvāks, pievieno iebiezināto pienu. Ielejiet to plānā strūkliņā, nepārtraukti putojot. Krēms kļūs biezāks un biezāks. Principā bāze krēmam ir gatava.
Lai iegūtu bagātīgāku, krēmīgāku garšu, varat pievienot krēmsieru, piemēram, Philadelphia vai mascarpone. Pievieno un vēlreiz labi saputo – tikai nedaudz vairāk. Krēms gandrīz gatavs, atliek vien pievienot sasmalcinātos riekstus. Jo vairāk riekstu, jo garšīgāka kūka. Sajauc krējumu ar zemesriekstiem un liek ledusskapī.
Tagad gatavosim biskvītus. Ņemam vaniļas cepumus, pašus vienkāršākos, bez rozīnēm un citām piedevām. Sasmalciniet tos blenderī, līdz veidojas ļoti smalkas drupatas. Tagad mēs ņemam vislabākās kvalitātes kakao – pievērsiet uzmanību tauku procentuālajam daudzumam: tam jābūt vismaz 20-22%, un pašam pulverim jābūt bagātīgai krāsai un aromātam.
Cepumu drupatās ielej kakao un kārtīgi samaisa. Tagad mums jāņem sviests istabas temperatūrā. Tam pievieno nedaudz šķidra krējuma un karsē, līdz sviests kļūst šķidrs. Ielejiet drumstalās šķidru sviestu un labi samaisiet, vispirms ar karoti un pēc tam ar rokām. Jāveido viendabīga masa, kas labi noturēs formu.
Ņem formu, kurā saliksim kūku, vēlams noņemamo. Aizsargājiet malas ar sloksnēm (var izmantot plēvi vai cepammaisus).Ar karoti izvelciet drupatas un izveidojiet pirmo kārtu. Kūkas var būt plānas vai garas – pēc jūsu ieskatiem. Iepriekš aprēķiniet, cik kārtu vēlaties taisīt, lai krēma pietiktu visām kārtām.
Izlīdzinām drupaču garoziņu (ar karoti vai stampu to ir vieglāk izdarīt) un sablīvējam, var izmantot arī glāzi. Pa virsu bagātīgi smērē krēmu, izlīdzinot to virspusē. Neskatoties uz to, ka krēms atrodas uz drupačām, to ir ļoti viegli smērēt pa visu kūku. Tālāk pievienojiet vairāk drupatas. No iepriekšminētā sastāvdaļu daudzuma veidos vidēji trīs kārtas, bet var pagatavot vairāk, katrai kārtai vienkārši pievienojot mazāk drupaču.
Pēdējā kārta ir krēms. Mēs visu izlīdzinām, un mūsu kūka ir gandrīz gatava. Pagaidām liekam ledusskapī un pagatavosim šokolādes ganašu (krēmu), ar ko dekorēt kūkas virspusi. Atsevišķā traukā ielej 33% saldo krējumu un labi uzkarsē mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz uguns.
Sadaliet divas tumšās šokolādes (200 g) tāfelītes mazos gabaliņos. Labāk ir ņemt tumšo šokolādi, bet ne rūgto šokolādi, galvenais, lai tā ir garšīga.
Karstajā krējumā liek šokolādi, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm, lai šokolāde izkūst. Krēmam pilnībā jāpārklāj šokolāde. Sajauc šokolādi un krējumu līdz gludai. Kamēr ganache ir silts, tas ir šķidrs, bet, atdziestot, tas sabiezēs.
Izņemam kūku no ledusskapja un uzmanīgi uzlejam uz tās atdzisušo ganašu, izlīdzinot virsmu, lai viss būtu vienmērīgi un skaisti. Tas arī viss! Mūsu bez cepšanas Snickers kūka ir gatava! Liekam ledusskapī, lai ganache labi sastingst – vismaz uz 2 stundām, vēl labāk – uz nakti. Kūkai jāsasūcas. No rīta izņemam, uzmanīgi atdalām formu un noliekam malā. Pateicoties plēvei sānos, to nemaz nav grūti izdarīt.
Lasi vēl: TOP 7 garšīgākie un maigākie korejiešu virtuves ēdieni
Kāds skaistums tas izrādījās! Krēms un ganache bija pilnībā sacietējuši, un malas bija absolūti neticamas! Tos vairs ne ar ko izrotāt nevajag.
Virsū pievienojiet veselus riekstus, lai kūka kļūtu vēl svinīgāka. Jūs varat to izrotāt, kā vēlaties. Ar lāpstiņu viegli uzspiediet zemesriekstus uz krēma, lai griežot tie nenokristu no kūkas. Griežot, kūkas ir skaidri redzamas un izskatās ārkārtīgi apetīti!
Mīkstas šokolādes kūkas zem maiga sviesta krēma, ar daudz riekstiem un smalkāko, ļoti šokolādes krēmu – tas ir īsts debesu baudījums! Noteikti jāpagatavo Snickers kūka, lai redzētu, cik skaista tā sanāk. Un tas ir bez cepšanas un bez liekas elektrības tērēšanas! Pasteidzieties uzvārīt tēju un aiciniet visus nogaršot šo brīnišķīgo kūku. Labu apetīti!