Spīdīgs kā jauns: kā iztīrīt apdegušo pannu no ārpuses un iekšpuses

Uzberiet cepamo sodu uz problemātiskās vietas (ārpusē vai iekšpusē). Pārlejiet to ar siltu ūdeni, lai novērstu pielipšanu un atstājiet to uz 3-4 stundām.

Lasi vēl: Pārbaudīta tautas medicīnas novārījuma recepte pret matu izkrišanu

Pēc tam netīrumus un sodrējus varat nomazgāt ar parastu mīkstu sūkli, kas samērcēts ūdenī. Dažas saimnieces iesaka lietot nevis tīru sodu, bet gan želejveida mazgāšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir soda – tie ir saudzīgāki un nesaskrāpē virtuves piederumus. Ja jums tas nav svarīgi, iegādājieties parastu sodu.

Noderīgs padoms: alumīnija katla iekšpusi no sodrējiem var iztīrīt, ja tajā izvārīsiet kartupeļu mizas, sīpolu mizas vai ābolu šķēles – šajos produktos esošās aktīvās vielas palīdzēs netīrumiem ātrāk nonākt nost.

Kā iztīrīt nerūsējošā tērauda pannu no piedegšanas

Ne visi zina, ko darīt, lai nesabojātu un nesaskrāpētu tērauda pannu, tīrot to no piedeguma. Vislabāk šādos gadījumos darbojas tautas metodes – sāls, citronskābe, soda un veļas ziepes. Efekts pastiprinās, ja viss šis maisījums ir vārīts, tāpēc rīkojieties šādi:

Sarīvējiet 1\2 gabaliņus veļas ziepju, ielieciet to katliņā. Pievieno 1 ēdamkaroti sāls un cepamo sodu, 1 tējkaroti citronskābes un ielej 500 ml ūdens. Liek uz uguns un vāra 20-30 minūtes.

Jūs redzēsiet, kā no trauka dibena kvēpi burtiski “nokrīt”, tos pēc tam varēs viegli noņemt ar lāpstiņu, bet netīrumu paliekas noslaucīt ar sūkli.

 

Leave a Comment