Spīdīgs kā jauns: kā iztīrīt apdegušo pannu no ārpuses un iekšpuses

Katra saimniece vismaz reizi dzīvē ir saskārusies ar situāciju, kad viņas mīļākā panna ir pārklāta ar oglekļa monoksīda slāni.

Tas notiek dažādu iemeslu dēļ – vai nu ēdiens tika nepareizi uzsildīts, vai arī trauks bija netīrs, un uz plīts esošā uguns pārvērta taukus sodrējos.

Kā iztīrīt apdegušo emaljēto pannu

Ja nezināt, kā notīrīt apdegušo pannu, tad nebaidieties – šajā procesā nav nekā sarežģīta. Pietiek pagatavot elementāru sāls šķīdumu (400 g sāls ielejiet katlā, aplejiet ar siltu ūdeni) un šādā veidā atstājiet katlu uz 4-6 stundām.

Pēc šādas mērcēšanās kvēpi un sodrēji nokritīs paši, un tās daļas, kas bija visizturīgākās, var noberzt ar sūkli.

Tāpat kā sāls, palīdz arī galda 9% etiķis – tas arī jāuzlej uz trauka dibena (ārpusē vai iekšpusē), jānogaida 2-3 stundas, un pēc tam ar sūkli jānomazgā pods zem silta ūdens.

Lai izvairītos no piedeguma parādīšanās nākotnē, nevāriet pienu emaljētā katliņā, negatavojiet tajā piena putras un makaronus.

Kā iztīrīt apdegušo alumīnija katlu vai pannu

Dažas saimnieces mājsaimniecībā izmanto traukus, kas izgatavoti no alumīnija, un arī uz tiem bieži vien pieķeras ēdiena vai tauku paliekas. Arī šādā sarežģītā gadījumā ir izeja – mēs jums pastāstīsim, kā notīrīt piedegušu pannu ar cepamo sodu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment