Stilists paskaidroja, vai pastāv korelācija starp krāsu kombināciju un statusu

Ne katra sieviete prot izvēlēties pareizās lietas un kombinēt krāsas. Un tā ir ļoti svarīga detaļa, lai izskatītos skaisti un ar statusu.

Par to, vai pastāv korelācija starp krāsām un pastāstīs stilista Alena Prilepa.

Krāsu un statusa korelācija

“Reiz man iekrita sirdī viena sieviete, kura no galvas līdz kājām bija ģērbusies bēšā krāsā, tad es nodomāju, ka mūsu pilsētā ieradusies zvaigzne, lai gan vēlāk noskaidroju, ka zvaigzne viņa nebija, bet radīja zvaigznes iespaidu,” – stāsta Alena.

Un es gribu jums pastāstīt, ka ir krāsas un to kombinācijas, kas liek mūsu sirdīm nogrimt un liek mums justies nesasniedzamiem.

Piemēram:

Bēšs un brūns: šeit ir svarīgi izvēlēties savu nokrāsu. Īpaši efektīgi izskatās vienkrāsains smilškrāsas bēšs, un, ja tas ir kombinēts ar tumši zilu, bordo vai pelēku, tas ir vēl interesantāk.

Balts: es bieži saku saviem klientiem, ka balts ir ļoti skaists, stilīgs un dārgs apģērbs. Balts ir dvēseles svētki, īpaši, ja baltā krāsā izvēlaties tās lietas, kas citiem vēsta par pārpilnību. Piemēram, mēteļi, bikses, kurpes…

Pieklusinātie pasteļtoņi: piemēram, nevis koši zilu, bet gan pieklusinātu pelēki zilu, nevis konfekšu rozā, bet gan putekļainu rožu krāsu. Arī šādi toņi sniedz vajadzīgo vēstījumu, īpaši vienkrāsainos komplektos.

Lasi vēl: Krāpj, bet prom neiet: eksperti izskaidro šo vīrieša uzvedību

Gaiši pelēks: taču šeit ir vērts atzīmēt gaišākus pelēkos toņus. Pelēks kombinācijā ar sarkanu un bordo ir šīs sezonas tendence, un kombinācijā ar tekstūru (kašmira, trikotāžas, uzvalka audums, zīds) piešķir tēlam statusu.

Biezi, dziļi toņi: tos dēvē arī par dārgakmeņu krāsām. Taču šeit ir svarīgi atcerēties krāsu dziļumu, tikai tumši toņi rada šādu sajūtu. Pamēģiniet spilgtu krāsu aizstāt ar tumšāku piesātinātu krāsu, un uzreiz mainīsies attēla noskaņa.

 

Leave a Comment