Sulīgi bagātīga sautēta, pildīta cūkgaļas pleca daļa

Šeit ir klasisks cūkgaļas pleca pagatavošanas veids – marinēts ar dzērienu, ķiplokiem un garšaugiem, pildīts ar ķiploku garšaugu drupatiņu pildījumu, apcepts un pēc tam sautēts ar marinādi.

Rezultāts ir skaists sulīgs cūkgaļas cepetis, kas lieliski piemērots viesiem vai īpašai maltītei!

Šajā receptē nekas netiek izniekots, un visas garšas tiek saglabātas. Marinādi, kas reiz izmantota cūkgaļas marinēšanai, nosusina un izmanto, lai atdzesētu pannas pilienus no cūkgaļas cepšanas, un pēc tam pievieno katlam, kurā tā tiek sautēta.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

4 kg cūkgaļas pleca cepetis, atkaulots, nesasiets
2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
2 tases vistas vai liellopa gaļas buljona, vārot
Marināde:
Uzkarsē cepeškrāsni
2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
1 tējkarote svaiga rozmarīna
2 tējkarotes žāvētu garšaugu maisījuma
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
Garšaugu pildījums:
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
1 tējkarote žāvētu garšaugu maisījuma
2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
Sāls un pipari
1 liela ola
1/4 glāzes rīvmaizes

1.Marinējiet cūkgaļu:

Lielajā bļodā samaisiet marinādes sastāvdaļas. Pievienojiet cūkgaļas cepeti un pagrieziet to, lai marināde pārklāj to visu. Marinējiet vairākas stundas ledusskapī.
Izņemiet no ledusskapja 1 līdz 2 stundas pirms gatavošanas, lai tā būtu tuvāk istabas temperatūrai.

Izņemiet cūkgaļas cepeti no marinādes, nosusiniet. Atstājiet marinādi.

2. Pagatavojiet pildījumu:

Samaisiet pildījuma sastāvdaļas, līdz maisījumam ir pastas konsistence.

3.Pildiet cepeti:

Atveriet cūkgaļas cepeti, lai atklātu vietu, kur bijis kauls. Uz šīs virsmas uzsmērējiet pildījumu. Cūkgaļas cepeti sasieniet, lai pildījumu ievietotu iekšpusē. Cūkgaļā ieziediet ar olīveļļu.

4.Apcepiet cepeti cepeškrāsnī vai uz plīts:

vai nu ievietojiet cūkgaļu lielā pannā un cepiet to iepriekš uzkarsētā 425 grādu cepeškrāsnī 30 minūtes vai līdz virsma kļūst zeltaini brūna, vai cepiet cepeti no visām pusēm lielā čuguna pannā uz plīts uz vidēji augstas uguns.

Cūkgaļu pārlieciet katlā ar biezu dibenu un pietiekami lielu vāku, lai to varētu saturēt.

Lasi vēl: Mana vecmāmiņa šos pīrādziņos gatavo bieži – ļoti vilinoša garša kopā ar sieru un marinētu gurķi

5.Pannu atdzesējiet ar ievilkušos marinādi:

Pēc tam marinādi ielejiet pannā un, maisot, uzkarsējiet, lai atdzesētu pannas šķidrumu.

6. Katlā ar cūkgaļu pievienojiet marinādi un buljonu, pārklājiet un vāriet:

Uzlejiet marinādi uz cūkgaļas un pievienojiet tik daudz buljona, lai tā būtu līdz pusei vai divām trešdaļām gaļas sānu. Uzkarsējiet uz karstās uguns līdz vārīšanās temperatūrai, samaziniet temperatūru, lai uzturētu tikai vārīšanās temperatūru, pārklājiet katlu un vāriet apmēram pusotru stundu.

Ja esiet uzkarsējuši cepeškrāsni, lai cepeti apceptu, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam ielieciet cepeškrāsnī 325 grādu temperatūrā uz 1 1/2 stundām.

7. Izņemiet gaļu un uzlieciet uz griešanas dēlīša, samaziniet šķidruma daudzumu, lai pagatavotu mērci:

Gaļu uzlieciet uz griešanas dēlīša. Šķidrumu no katla pārlejiet nelielā katliņā, ļaujot nostāvēties, lai notecinātu taukus, un vāriet, līdz mērce samazinās uz pusi.
Noņemiet auklas no gaļas, sagrieziet to šķēlēs un pasniedziet ar mērci.

Šī gaļa ļoti gardu salikumu veidos ar kartupeļu biezeni.

 

Leave a Comment