Vienkārši triki ēst gatavošanas procesa paātrināšanai

Vai esat kādreiz aizdomājušies, kā pavāri spēj pagatavot desmitiem ēdienu vienlaicīgi, un viss tiek pasniegts karsts un garšīgs

Virtuvē, neatkarīgi no tā, vai tā ir restorāna steiga vai mājas rutīna, viss ir balstīts uz maziem trikiem. Tie ne tikai ietaupa laiku, bet arī padara gatavošanu par prieku. Es dalos ar jums ar to, kas patiešām darbojas!

1.Organizēšana ir puse no panākumiem

Pirmais, kas jums ir jādara, ir jāsakārto sava darba telpa. Jūs neticēsiet, cik daudz laika tiek zaudēts, meklējot putu karoti, bļodu vai garšvielas. Ieviesiet noteikumu: viss savā vietā.

Piemēram, manā virtuvē garšvielas ir sakārtotas alfabētiskā secībā. Kāds varētu teikt: “Tas ir mazliet par daudz,” bet pamēģiniet atrast melnos piparus, kad panna jau cepas! Un naži? Tie visi ir uz magnētiskās sloksnes. Viens skatiens, un vajadzīgais instruments ir jūsu rokās.

2. Sagatavojiet visu ko varat iepriekš

Piemēram, dārzeņus. Nomizojiet un sagrieziet tos vairākām maltītēm uz priekšu. Burkānus un seleriju uzglabājiet traukos ar ūdeni, bet sagrieztus sīpolus – noslēgtās kastītēs. Starp citu, šķēlēs sagriezti sīpoli ne tikai ietaupa laiku, bet arī vienmēr ir gatavi spontānam borščam vai sautējumam.

Un kā ar to sasaldēšanu? Es sasaldēju mājās gatavotu buljonu, tomātu biezeni vai bešameļa mērci porcijās sadalītos traukos. Kad tas ir nepieciešams, vienkārši uzsildiet, un tas ir gatavs lietošanai! Visi restorāni un kafejnīcas balstās uz gatavošanu. Tas ir tas, kas ļauj ātri un efektīvi pagatavot garšīgu ēdienu.

3. Izmantojiet savas virtuves ierīces pēc iespējas labāk

Blenderis un virtuves kombains ir mūsu mūsdienu draugi. Aizmirstiet par ilgiem mēģinājumiem sasmalcināt riekstus vai rīvēt kartupeļus ar rokām. Man ir noteikums: ja ar tehnoloģiju palīdzību to var izdarīt ātrāk, dariet to! Vienīgais punkts ir tāds, ka nedrīkst ciest kvalitāte.

Nebaidieties kombinēt lietas. Piemēram, kamēr blenderis gatavo mērci, cepeškrāsnī jau cep dārzeņus. Šādā veidā process kļūst par īstu kulinārijas simfoniju.

4.Sastāvdaļu triki

Sasaldējiet ingveru! Jā, vienkārši sarīvējiet to un sagrieziet porcijās. Tagad, kad ēdienam nepieciešams pievienot šķipsniņu garšas, tas vienmēr būs pa rokai.

Sasaldējiet neatvērtu tomātu pastu. Personīgi es to daru, lai tā nesapelētu. Arī tad, ja es sasaldēju, es pagatavoju pastas paciņu pēc iespējas plānāku. Lai nepieciešamības gadījumā es varētu to atlauzt kā šokolādes tāfelīti un pievienot ēdienam. Es gatavoju arī ķiploku sviestu. Es vienkārši samaļu augu eļļu un ķiplokus ar blenderi proporcijā 1\1. Un tagad man katru reizi nav smalki jāsasmalcina ķiploki vai jāmazgā rīvētājs.

Un grauzdēti ķiploki? Tā vietā, lai katru reizi tos mizotu, cepiet tos veselus, salieciet burciņās un pievienojiet mērcēm un gaļas ēdieniem. Gatavošana kļūst daudzkārt ātrāka, un garša tikai iegūst.

5. Labākā daļa: kulinārijas gatavošanas lifehacks

Vai zinājāt, ka zaļumus var sasmalcināt ar šķērēm tieši bļodā? Vai ka olas saputo ātrāk, ja bļoda ir auksta? Šie sīkumi noder, kad esat virtuvē strādājis ilgāk nekā gadu.

Es neiesaku ignorēt zinātni. Jā, es zinu, ka daudziem nepatīk šis vārds. Viņi dod priekšroku frāzei “noderīgi padomi”. Un kāpēc tas tā ir? Cilvēki noskatās īsu video, izmēģina pāris neveiksmīgu lifehacks un padodas. Lifehacks ne vienmēr darbojas. Es domāju, ka jums vienkārši ir vairāk jāiedziļinās tēmā un jāpaskatās vai jāizlasa 100, 200 vai vairāk noderīgu padomu. Un tad dažus no tiem jūs noteikti izmantosiet.

Lasi vēlKā pagatavot prosas putru kā bērnībā un vēl labāk – noslēpumi un padomi

Bet pats foršākais triks ir daudzu uzdevumu veikšana vienlaicīgi. Kamēr makaroni vārās, jūs jau varat gatavot mērci. Kamēr gaidāt, kad ēdiens būs gatavs, varat sasmalcināt vai nomizot dārzeņus rītdienai vai vēl ko citu.

Izklausās banāli, bet tā ir prasme, kas nāk ar pieredzi. Rakstiet komentāros, ja raksts jums patika. Tāpat es priecātos redzēt jūsu papildinājumus.

Leave a Comment