Superēdiens: kāpēc mums vajadzētu ēst speķi

Speķis satur arī neaizvietojamās omega-3 polinepiesātinātās taukskābes, kas nepieciešamas membrānu veidošanai ap neironiem un pretiekaisuma procesiem.

Lasi vēl: Vienkārša biezpiena sacepuma recepte bez mannas, miltiem un cukura

Holīns ir B-kompleksa vitamīns, kas piedalās vielmaiņas procesā un to stimulē.

Speķa sastāvā esošais lecitīns labvēlīgi ietekmē asinsvadus un šūnu membrānas, stiprina tās un padara elastīgākas.

Tas satur arahidonskābi un, tā kā cilvēka organisms to nesintezē pietiekamā daudzumā, tā jāiegūst no pārtikas.

Speķi ēdiet no rīta vai pusdienu laikā: tieši šajā laikā jūsu organisms papildus noderīgām vielām saņems spēcīgu enerģijas devu.

Ja jums ir sirds un asinsvadu sistēmas problēmas, jums jāizvairās no sālīta speķa – ēdiet nelielus daudzumus svaigu vai svaigi saldētu speķi pēc ārsta ieteikuma.

Leave a Comment