Svarīgi mammām: kāpēc bērniem nevajadzētu klāt savas gultas

unmadebed1

Šis virsraksts, noteikti, piesaista daudzu mammu uzmanību un, jebkurš 12-gadnieks būtu priecīgs šo rakstu parādīt vecākiem, tomēr, šos attaisnojumus pamato zinātne.

Izrādās, ka gultas klāšana nav nemaz tika laba lieta.. izlasi un tev būs viela pārdomām!

Ja tu uzreiz pēc piecelšanās sakārtosi savu gultu, ciešie palagi un segas iesprostos miljoniem putekļu ērcīšu, kas dzīvo tavā gultā un pārtiek no tavām atmirušajām ķermeņa šūnām, sviedriem un bieži vien veicina astmas veidošanos, kā arī dažādas citas alerģijas. Nesakārtota gulta pakļauj šīs radības svaigam gaisam un gaismai, kas tās dehidrē un nonāvē.

Dr. Stīvens Pretlovs no Kingstonas Arhitektūras universitātes paskaidro, ka, ja mēs sakārtojam gultu uzreiz pēc pamošanās, mēs atstājam tur savus sviedrus un atmirušās šūnas. Tā vietā, ja mēs nesakārtojam gultu uzreiz, tā izvēdinās, tiek izžāvētas sviedru paliekas un krasi samazinās putekļu ērcīšu skaits.

Guļot mēs visi svīstam, vidēji, cilvēks vienas nakts laikā izsvīst aptuveni vienu litru šķidruma. Tas rada ideālu vidi putekļu ērcītēm.

Zinātnieki apgalvo, ka mūsu gultās mīt aptuveni 1,5 miljoni putekļu ērcīšu, kas barojās no atmirušajām šūnām un sviedriem.

Nevis viņu eksistence, bet tas, ko viņas aiz sevis atstāj, rada draudus mūsu Vese***ai. Putekļu ērcīšu ekskrementi izraisa alerģiju pret putekļiem un astmas uzliesmojumus, tos ieelpojot.

Karolīna Forte, uzkopšanas laboratorijas direktore, pastāstīja, ka ņemot vērā to, ka putekļu ērcītes ir visur, gultas nekārtošana nepalīdzēs no tām atbrīvoties. Bet, viņa piemetina, ka tā ir laba doma, atstāt gultu nesaklātu, lai palagiem būtu iespēja izvēdināties un izžūt.

Forte apgalvo, ka labākais laiks gultas klāšanai ir pēc brokastošanas un sagatavošanās dienas gaitām. Tāpat, nevajadzētu piemirst reizi divās nedēļās nomainīt visu gultas veļu.

Lasi arī: Lūk kā vislabāk iztīrīt pieputējušus radiatorus

Stīvens Pretlovs ir stingri pārliecināts par savas teorijas patiesumu, viņš pastāsta, ka putekļu ērcītes dzīvo, uzņemot ūdeni no atmosfēras, izmantojot dziedzerus, kas atrodas ārpus to ķermeņiem. Tik vienkārša lieta, kā gultas nesakārtošana palīdzēs likvidēt mitrumu no gultasveļas un matrača, līdz ar to, putekļu ērcītes dehidrēsies un galu galā nomirs.

Tieši tādēļ, eksperti iesaka gultu nesaklātu atstāt uz visu dienu un šo mājas darbu izdarīt tikai pārnākot mājās vakarā. Pa dienu, lielākā daļa putekļu ērcīšu būs aizgājušas bojā un ļaus tev vieglāk elpot, šis ir zinātniskais attaisnojums gultas nesakārtošanai.

Avots:themindunleashed.org

COMMENTS

  • <cite class="fn">Preilene Bajare</cite>

    Nu tad dzīvosim kā cūkas migā,lai tiktu vaļā no kādām mistiskām ērcītēm,un neradināsim mūsu bērnus pie kārtības,bet izmētāsim visu pa roku galam… Vai tādi raksti nav stulbuma kalngals?!

    • <cite class="fn">...</cite>

      Stulbuma kalngals ir iedomāties, ka šis raksts liek pieņemt netīrīgu dzīvesvaidu.
      Tikpat labi tu vari savu segu kaut kur pakārt kad pamosties un pēc kādām 30 min, kad esi paēdusi brokastis uzklāt to sūdu atpakaļ.

      • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

        Protams ka gultasveļa no rīta jāizvēdina un pēc kāda laika gulta jāsaklāj.
        Bet ja matracis, sega un spilvens ir no DORMEO vai kādas citas “šikās” firmas, tad nevar būt nekāda runa par kaut kādām ērcītēm vai pat sasmakušu gaisu……. sega taču ir gaisa caurlaidīga! Sekojiet reklāmai!

  • <cite class="fn">Nata</cite>

    Nata
    Jo tālāk, jo trakāk. Neko vairs nedarīsim, dzīvosim pilnīgā haosā.
    Ko mācām jaunajai paaudzei??!!!

  • <cite class="fn">Artūrs Ribakovs</cite>

    Šis portāls neko labu nekad nav rakstījis cik lasu!Kam mums vajag tādus sūdus kas piedirš galvas muļkiem?

Leave a Comment