Tā reize, kad es nejauši piemetu gaļai zvaigžņu anīsu, mainīja visu manā virtuvē: zvaigžņu anīsa pielietojums ēdienu gatavošanā

Kādiem ēdieniem var pievienot zvaigžņu anīsu?

Āzijas valstīs zvaigžņu anīss ir ļoti populārs. Tur tas aizvieto mums ierasto lauru lapu. Tātad to visbiežāk pievieno gaļas un zivju ēdieniem, kā arī izmanto, lai atklātu dārzeņu garšu.

Šo garšvielu ir ideāli pievienot ēdieniem, kuru pagatavošana prasa ilgu laiku. Tas varētu būt kāds pikants dārzeņu buljons vai uz lēnas uguns sautēta gaļa un dārzeņi.

Jo ilgāk zvaigžņu anīss uzturēsies traukā lēnas gatavošanas laikā, jo labāk tas atklās savu aromātu un garšu. Pirms ēdiena pasniegšanas garšviela bieži tiek noņemta – tā jau ir izpildījusi savu galveno funkciju.

Mēģiniet pievienot zvaigžņu anīsu buljonam: dārzeņiem, gaļai, zivīm vai sēnēm. Garšviela ir lieliski piemērota arī pikantas liellopa, teļa vai cūkgaļas gatavošanai.

Turklāt graudaugu un pākšaugu vārīšanas laikā var pievienot smaržīgas zvaigznes: griķu, rīsu, bulguru, lēcas, aunazirņu, zirņu putrām.

Droši gatavojiet dažādas mērces, marinādes bārbekjū vai plovu ar zvaigžņu anīsu. Tāpat maltu garšvielu var pievienot cepamajai mīklai un dzērieniem, vai tas būtu karstvīns, tēja vai kafija.

Lasi vēl: Vienkārši padomi, kā kļūt par veiksmīgu biznesa lēdiju

Galvenais ir nepārspīlēt, pretējā gadījumā jūs varat sabojāt gatavā ēdiena garšu. Iesaku arī paeksperimentēt un mājas ievārījumam vai ievārījumam pievienot zvaigžņu anīsu.

Kā uzglabāt zvaigžņu anīsu, lai tas nesabojātos

Jebkuram pārtikas produktam ir derīguma termiņš. Un zvaigžņu anīss nav izņēmums. Lai tas pēc iespējas ilgāk saglabātu savu pievilcīgo aromātu un pikanto garšu, ir svarīgi to pareizi uzglabāt.

Lai to izdarītu, vienkārši ievietojiet garšvielu stikla burkā ar vāku vai hermētiskā traukā. Uzglabājiet zvaigžņu anīsu sausā un tumšā vietā. Vislabāk virtuves skapī.

Pastāsti man, vai tu izmanto zvaigžņu anīsu ēdiena gatavošanā? Būs lieliski, ja padalīsies ar savu recepti, kurā izmanto šo garšvielu. Gaidu tevi komentāros!

Leave a Comment