TESTS. Pārbaudi, cik labi tu pazīsti kaķus un uzzini daudz jauna!

Pirmais attēls

1

Abesīnijas kaķis

Abesīnijas kaķi jeb abesīnieši ir vieni no populārākajiem šķirnes kaķiem, kuri tiek turēti kā mājdzīvnieki ASV. Starp citiem kaķiem tie izceļas ar savu smalko augumu, spicajām ausīm, enerģiskumu un tuksnesīgo izskatu. Pie mums gan nav iespējams noteikt vienu vispopulārāko kaķu šķirni, bet abesīniešu audzētāji nav tālu jāmeklē.

Otrais attēls

2

Bengālijas kaķis

Vairāk nekā pirms gadsimta tika saņemtas ziņas par mazo savvaļas kaķu krustošanos ar mājas kaķiem. Pirmie šīs krustošanās hibrīdi tika demonstrēti jau izstādēs viktoriānisma laikā, taču tikai no 1960. gada šo kaķu selekcijai pievērsās nopietni.

Trešais attēls

3

Bombejas kaķis

“Es vēlos iegūt panteru!” – ar tādu saukli Bombejas kaķu selekcijas darbu uzsāka pazīstama amerikāņu kaķu audzētāja, Ševnī audzētavas īpašniece Nikija Hornere no Luisvilas Kentuki pavalstī (ASV). Zinot, ka lielākā daļa cilvēku nekad nevarēs iegādāties panteru, Horneres kundze ķērās pie darba, lai radītu mini panteru.

Ceturtais attēls

4

Britu īsspalvainais kaķis

Britu īsspalvainais kaķis savaldzina ar plīša maigo kažociņu, ko tā vien gribas pabužināt, un lielajām, skaistajām, uzticības pilnajām acīm. Šo dzīvnieku bieži izvēlas par kompanjonu, jo tas ir mīlīgs, taču neuzbāzīgs un kluss.

Piektais attēls

piektais!

Havanas brūnais kaķis

Sestais attēls

5

Meinkūns

Meinkūns jeb Menas jenotveidīgais kaķis ir populāra kaķu šķirne, kura izceļas ar savu lielo augumu un izcilajām medību iemaņām. Meinkūna dzimtene ir Ziemeļamerika, turklāt šī šķirne oficiāli pasludināta par Menas štata kaķi – par to liecina arī nosaukums.

Septītais attēls

6

Regdols

Kā stāsta, šis kaķis tā nosaukts tādēļ (“Ragdoll” angļu valodā nozīmē “lupatu lelle”), ka, pacelts no zemes un palaists vaļā, viņš nokrīt kā lupatu lelle. Tiek arī apgalvots, ka šīs šķirnes kaķi bīstamās situācijās nevis pretojas, bet samierinās ar visu, lai kas arī notiktu, vēsta portāls “Mans draugs”.

Astotais attēls

7

Skotu nokareno ausu kaķis

Ja meklējat kādu neparastas šķirnes mīluli, iespējams, Skotijas nokareno ausu kaķis būs īstā izvēle. Piemīlīgi ieliektās austiņas un izteiksmīgās acis nespēs atstāt vienaldzīgu, turklāt kaķu dzīvespriecīgais raksturs būs piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan cilvēkiem, kas vēlas mīlošu mājdzīvnieku.

Devītais attēls

8

Selkirkas rekss

Neparasts kaķis ar aitas vilnu – tā sākotnēji raksturots Selkirkas rekss. Šīs šķirnes attīstībā būtiska loma ir Džerijai Ņūmenai, Persijas kaķu audzētājai. Viņas rokās nonācis kaķēns ar zīmīgo kažoku, un viņa uzreiz sapratusi, ka kaķis varētu būt jauktenītis, ko apstiprināja arī veterinārārsti. Lai pavairotu tieši šāda izskata kaķēnus, Ņūmena izmēģinājusi vairākas šķirnes, un katrā no gadījumiem rezultāts bijis atšķirīgs.

Desmitais attēls

9

Siāmas kaķis

Siāmas kaķi ir viena no populārākajām, skaistākajām un savdabīgākajām šķirnēm. Tie ir ļoti sabiedriski un gudri kaķi, kuri uzvedības ziņā ir stipri līdzīgi suņiem.

Avots:

la.lv

Leave a Comment