Tomātus var arī sasaldēt. Kā to labāk darīt?

tomati_saldeti_AG-664x491

Reti kurš iedomājas tomātus salikt maisiņos un ziemai sasaldēt.

Šķiet, pēc atlaidināšanas būs vien šķidra masa.

Patiesībā sasaldēti tomāti ideāli saglabā savas garšas un krāsas īpašības. Vienīgi jāmāk tos atlaidināt, proti, jāļauj tikai nedaudz atkust.

Saldēšanai izvēlas mazus un vidējus tomātus, veselus saliek maisiņos un sasaldē. Ziemā pa vienam izņem no maisiņa un sagriež šķēlītēs, kamēr vēl sasaluši. Šķēlītes liek uz sviestmaizes, uzkaisa zaļumus un pagaida desmit minūtes, kamēr tie mazliet atsilst. Sajūta tāda, ka vasaras garšas atkal ir uz mēles – ļoti aromātiski un garšīgi, nevar salīdzināt ar lielveikalu cietajiem, bezgaršīgajiem tomātiem.

Ja saldētos tomātus izmanto picām, tos sasalušus sagriež šķēlītēs un uzliek picai 3–5 minūtes pirms cepšanas beigām. Tie neizjūk, bet labi izcepas.

Avots: 

aLA

Leave a Comment