Darba diena lielākajai daļai no mums ilgst aptuveni 8 stundas. Izrādās, trešdaļu savas dzīves pavadām darbā. Lai nodrošinātu labu sniegumu un garastāvokli, mums ir jāēd, un ir ļoti svarīgi rūpēties par savu labsajūtu.
Aicinām izmēģināt 5 garšīgus ēdienus, kurus varat ņemt līdzi uz darbu. Tās būs lieliska alternatīva jau tā garlaicīgajai putrai ar bietēm un kotletēm.
Kāpostu kotletes
Sastāvdaļas
1 vidēja kāpostu galva
1 ola
1 ēd.k. eļļas
3 ēd.k. milti
sāls un pipari (pēc garšas)
1 tējk. garšvielas dārzeņu ēdieniem
1 sīpols
skābs krējums, dārzeņi un garšaugi pasniegšanai
Sagatavošana
1.Smalki sagrieziet kāpostus un apkaisiet ar šķipsniņu sāls. Atstājiet kāpostus 12-15 minūtes.
2.Sasmalciniet sīpolu. Tad pievienojiet sīpolu, zaļumus, piparus un olu kāpostiem, kas izlaiduši sulu. Kārtīgi samaisiet. Tad pievienojiet miltus un vēlreiz samaisiet.
3.Uzkarsējiet pannu ar eļļu. Uz mazas uguns apcep kotletes, līdz tās kļūst viegli zeltainas, to veidošanai izmanto 2 ēdamkarotes.
4.Pasniedziet ar zaļajiem salātiem vai svaigiem dārzeņiem ar skābo krējumu.
Ķirbju pankūkas
Sastāvdaļas
2 glāzes rīvēts ķirbis
1/4 glāzes sasmalcinātas pētersīļu lapas
1 loks
1/4 glāzes rīvēta siera
1/2 glāzes pilngraudu milti
1 ola
sāls un pipari (pēc garšas)
2 ēd.k. l. olīveļļa
1 tējk. šķidrs medus
Sagatavošana
1.Bļodā sajauc rīvētu ķirbi, sasmalcinātus zaļumus, sīpolu, miltus, olu, sāli un piparus.
2.Uzkarsē eļļu pannā.
3.Liek maisījumu pannā un cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes no katras puses.
4.Pasniedziet ķirbju pankūkas ar rīvētu sieru un medu.
Nūdeļu sacepums ar biezpienu
Sastāvdaļas
1/4 tējk. sāls
3 olas
3 ēd.k. saldētas upenes
2 ēd.k. cukurs
200 g nesaldināta bezpiedevu jogurta (vai piena)
250 g olu nūdeles
450 g biezpiena
1 paciņa vaniļas cukura
Sagatavošana
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Vāra nūdeles kā parasti. Sakuļ olas ar cukuru un sāli. Tad pievieno jogurtu, biezpienu un vaniļas cukuru, sakuļ viendabīgā masā. Biezpienu sajauc ar nūdelēm, pievieno upenes un samaisa. Pievieno cukuru.
2.Ielieciet maisījumu pannā un cepiet 35-45 minūtes līdz zeltaini brūni.
Lasi vēl: Nagu griešanas Mēness kalendārs 2025. gada janvārim
Gaļas bumbiņas
Sastāvdaļas
600 g liellopa gaļas mīkstuma
1 ēd.k. rīsi
1 ķekars pētersīļu
2 paprikas
40 g saulespuķu eļļas
1 ola
sāls un pipari (pēc garšas)
Sagatavošana
1.Gaļu sasmalcina blenderī. Vāra rīsus līdz pusei un sajauc tos ar gaļu, olu, zaļumiem un neaizmirsti pievienot sāli un piparus. Ja rīsi ir lipīgi vai nedaudz lipīgi, olu nav jāpievieno.
2.No iegūtās masas veido bumbiņas un ļauj tām kādu laiku nostāvēties.
3.Ievietojiet tos sālītā ūdenī un vāriet, līdz tie ir mīksti.
4.Sasmalciniet zaļumus un apkaisa ar tiem bumbiņas. Pasniedziet kopā ar ceptu papriku.
Siltie kartupeļu un desu salāti
Sastāvdaļas
400-500 g kartupeļu, pārgriezti uz pusēm
2 ēd.k. baltvīna etiķis
1 ēd.k. olīveļļa
5-6 desiņas
250g ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm
100 g sasmalcinātu salātu vai bazilika
1/2 ēd.k. majonēze
1/2 ēd.k. pētersīļu lapas
1 ēd.k. sasmalcināti kaperi (vai olīvas)
citrona miziņa
Sagatavošana
1.Vāra kartupeļus, līdz tie ir gatavi. Nokāš un turi kartupeļus siltus.
2.Uz vidējas uguns liek pannu ar eļļu. Cepiet desiņas. Nedaudz atdzesē un sagriež šķēlēs.
3.Bļodā samaisiet kartupeļus un desiņas, pievienojiet atlikušās sastāvdaļas, samaisiet, pievienojiet sāli un piparus un vēlreiz samaisiet.
Izvēlieties sev vispiemērotākās receptes un mēģiniet tās pagatavot pusdienām birojā. Tas būs ne tikai ļoti garšīgs, bet arī dažādos jūsu uzturu.
Dalieties ar šīm vienkāršajām receptēm ar draugiem!