Tu nekad vairs negriezīsi kūkas tā kā agrāk, kad būsi uzzinājis/-usi šo zinātnisko metodi.
Nav nekā sarūgtinošāka par apkaltušas kūkas gabala saņemšanu. Bet tagad šai problēmai ir risinājums, kas palīdzēs sagriezt ceptus gardumus, nepakļaujot to dabiskajam izžūšanas procesam.
Zinātnieki-saldummīļi atklāja, ka mēs izmantojam neoptimālu paņēmienu apaļu kūku sagriešanai.
“Ja jūs tūliņ pat neapēdat visu kūku, palikušo gabaliņu iekšējās virsmas sažūst,” tā apgalvo Laura Svena.
………………..
Lūk arī viņas ieteikumi kā labāk sagriezt kūku, lai tā neizžūtu:
-
Sagriez kūku četrās daļās.
-
Tad nogriez no tās divus gabaliņus, griežot no vidus, pa līniju, kas jau izveidojusies, sagriežot kūku uz pusēm.
-
Paņem nogrieztos gabalus un sabīdi kūku atpakaļ kopā, tas palīdzēs tai nezaudēt mitrumu.
Šis paņēmiens tiek izmantots jau kopš 1906. gada un tagad tev nebūs jāattaisnojas viesiem pasniedzot apžuvušas kūkas gabalu.
Avots: www.mirror.co.uk
Tā arī nesapratu, kas tiek darīts nepareizi, griežot kūku pa segmentiem?