Ukraina uzskata, ka Krievijai raķešu pietiek tikai trim masu triecieniem.

Krievijai būs grūti turpināt uzbrukumus Ukrainas pilsētām, jo ​​tā ir iztērējusi lielāko daļu raķešu krājumu.Krievijai ir pieejams ierobežots skaits raķešu, ko pierādīja 15. novembra uzbrukums Ukrainai.

Tika izšautas līdz 100 raķetēm, nodarot bojājumus enerģētikas infrastruktūrai. Kā ziņo Ukrainas medijs Ukrainska Pravda, avoti Ukrainas spēka struktūrās ziņojuši, ka valsts pretgaisa aizsardzības sistēmām izdevies notriekt aptuveni 70% Krievijas raidīto raķešu un Irānas piegādāto bezpilota lidaparātu kamikadze. Lai gan Krievija nespēj pietiekami ātri ražot raķetes, lai papildinātu savus krājumus, tā joprojām cenšas vienoties ar Irānu par ballistisko raķešu piegādi.

Tiek lēsts, ka Krievijai būs nepieciešami 14 līdz 16 mēneši, lai atjaunotu savus raķešu krājumus. Krievijas armija jau ķeras pie kodolraķetēm, kuru kaujas galviņas tiek atskrūvētas. Par to ziņo “Ukrainska Pravda”. Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs norāda, ka četri galvenie Krievijas raķešu arsenāla ienaidnieki ir Ukrainas spēcīgie pretgaisa aizsardzības spēki, Krievijas raķešu operatoru nekompetence, sankcijas pret Krieviju un laika ritējums. Izņemsim visus ieročus no teroristiskās valsts, lai varam dzīvot mierā! Rezņikovs man piezvana.

Leave a Comment