Vai ir iespējamas attiecības ar bijušo?

Esiet godīga pret sevi

Pirms pieņemt lēmumu par attiecībām ar bijušo puisi, pacentieties godīgi atbildēt sev uz jautājumu: kas tieši jūs virza? Ja no jūsu šķiršanās brīža ir pagājis laiks, jums abiem bijusi iespēja pārdomāt notiekošo, veikt skaidru “darbu ar kļūdām” un atzīt, ka jūs, neskatoties ne uz ko, gribat dot attiecībām vēl vienu iespēju,- pamēģināt ir vērts. Bet mēdz būt arī tā, ka romāns ar eks- boifrendu kļūst ne vairāk par zālēm pret vientulību: iekļūstot single statusā, mēs ar skumjām atceramies iepriekšējās mīlestības, tolaik idealizējot tos- pēc principa “kas notiks, tas būs mīļi”,- un aizmirstot par to, kas lika jums pieņemt šķiršanās lēmumu. Centieni atjaunot attiecības šajā gadījumā, visticamāk, beigsies ar vilšanos. Vēl bēdīgāks variants-attiecības ar bijušo puisi, balstītas uz greizsirdību, cenšoties atriebties vai pašapliecināties. Atcerieties, kā komēdijā “Labākā drauga kāzas” varone Džūlija Robertsa cenšas izjaukt eks-boifrenda kāzas, pēkšņi  iedomājoties, pēc gadiem, ka viņš arī ir viņas īstā mīlestība? Lai nenokļūtu viņas vietā, pacentieties, atbildot uz jautājumu par to, vai ir iespējamas attiecības ar bijušo, pārliecināties tajā, vai neejat savas aizskartās patmīlības pavadā un neesat sajaukušas īstas jūtas ar romantiskām atmiņām.

Parunājiet dvēseliski

Lai romāns ar bijušo iemīļoto nekļūtu par iemiesojumu parunai par veco grābekli, uzkāpt uz kura mēdz būt ļoti sāpīgi, nesteidzieties ar galvu mesties dziļumā. Atrodiet sevī spēkus uzaicināt vīrieti pie pārrunu galda- lai arī tas būtu galds jūsu mīļākajā restorānā romantiskā gaisotnē- un atklāti parunāt. Īpaši svarīgi to izdarīt tajā gadījumā, ja jūsu šķiršanās nebija mierīga un klusa: pilnībā var izrādīties, ka jums abiem  nav vajadzīgas jaunas attiecības, bet iespēja salikt visus punktus uz i un pavisam pateikt ardievas, neturot aizvainojumu vienam pret otru.

Esiet gatavi sākt visu no baltas lapas

 Risinot jautājumu par to, vai ir iespējamas attiecības ar bijušo, ņemiet vērā, ka tās būs pavisam jaunas attiecības , nevis kārtējais paragrāfs kaut kad aprautajam romānam, vai arī tas, tāpat kā tas romāns beigsies ar šķiršanos. Iepriekšējo kļūdu pieredze, viennozīmīgi, jāņem vērā, lai neatkārtotu iepriekšējo scenāriju. Bet izdarot nepieciešamos secinājumus,  svarīgi mācēt atteikties no iepriekšējiem aizvainojumiem un pārpratumiem. Pagātni vērts atstāt pagātnē- kā to izdarīja Miranda un Stīvs no “sekss lielpilsētā” : pārdzīvojot sāpīgu pašķiršanos un gandrīz izlēmuši izšķirties, viņi paklausīja psihologa padomam un sarunāja tikšanos uz tilta starp viņu rajoniem- kā zīme tam, ka gatavi pāršķirt lappusi un sākt attiecības no baltas lapas.

Leave a Comment