Itāļu restorānos Latvijā un visā Eiropā 90% gadījumu, pasūtot makaronus restorānā/kafejnīcā, jums iedos dakšiņu, karoti un nazi
Ir tik ērti ēst makaronus, palīdzot sev ar karoti. Mēs paceļam makaronus ar dakšiņu, pagriežam tos ar karoti. Vienkārši un skaisti. Es atzīmēju, ka nazis jums būs nepieciešams nevis spageti, bet, piemēram, lazanjai vai kanneloni. Un viss šķiet skaidrs, un visi ir gudri un zinoši.
Bet mūsdienu etiķete Itālijā nosaka, ka makaronus var ēst tikai ar dakšiņu. Bērni ēdot var palīdzēt sev ar karoti, bet pieaugušie noteikti ne. Jebkurš itālis būs neizpratnē, un dažiem pat ļoti nepatīk karotes lietošana. Karotīte pie makaroniem viņiem ir tas pats, kas mums silta aukstā zupa 🙂
Izrādās, ka mēs visur palīdzam sev tos ēst ar karoti, bet, šķērsojot robežu ar Itāliju, ēdam tikai ar dakšiņu. Neliela meistarklase no kāda itāļa: paņem dakšiņu, iebāž to vidū un griež spageti, vērojot apjomu. Jūs to graciozi pietuvināt pie mutes, cenšoties neizšļakstīt mērci un neizdot nevajadzīgas skaņas.
Spageti un daudzu veidu makaroni tiek īpaši pasniegti dziļā šķīvī, lai, kad ar karoti aplejat mērci, tā paliktu uz šķīvja sieniņām, nevis uz jums un blakus sēdošajiem. Mērces atliekas, ja tā ir ļoti garšīga, var savākt ar maizes gabaliņu, tas ir pieņemami mājās vai picērijā, bet augsta līmeņa restorānā to labāk nedarīt.
Lasi vēl: Kā mājās pagatavot izteiksmīgu un garšīgu sālīto speķi , ietaupot līdzekļus
Starp citu, nekad nesakiet makaroni, atcerieties – tikai pasta. Pretējā gadījumā jūs uzskatīs par ne pārāk zinošu viesi. Un mēs noteikti tādi neesam, mēs protam sevi parādīt! Buon appetite! Delikāti un pareizi.