Vajadzēs tikai pāris minūtes, lai tevī kāds iemīlētos – lūk, kā to panākt!

Ja jūs kādā esat iemīlējušies, bet pagaidām nevarat sagaidīt atbildes jūtas, tad šis ir tas, ko jūs gribat dzirdēt. Psihologam Artūram Aronam ir izdevies vien pāris minūšu laikā likt diviem nepazīstamiem cilvēkiem iemīlēties. Esat ieintriģēti? Lūk, kā tas notika.

Divi eksperimenta dalībnieki sēdēja, skatoties viens otram acīs, un viņi atbildēja uz virkni jautājumiem par nāvi, ģimenes attiecībām, sapņiem, mīlestību utt. Katrs jautājums bija arvien privātāks, bet pats pēdējais bija: “Padalieties ar privātu problēmu un palūdziet otram padomu, kā viņš rīkotos jūsu vietā. Palūdziet viņam aprakstīt savas jūtas no sava skatupunkta”.

Pēc tam dalībnieki vēl 4 minūtes vienkārši skatījās viens otram acīs. Tas liekas vienkārši, bet patiesībā atver ceļu uz godīgumu un saziņu caur emocionālo tuvību. Gribiet ticiet, gribiet nē, bet pēc eksperimenta šie divi dalībnieki viens otrā iemīlējās, un pēc pusgada apprecējās.

Tādu pašu metodi izmēģināja arī cits psihologs – Mendija Lena Katrone, un panāca tieši tādu pašu rezultātu.

Bet, pirms sajukt prātā un dzīties pēc mīlas objekta, lai 4 minūtes tam skatītos acīs, izelpojiet. Protams, ka šeit nav nekādu garantiju. Bet galvenā eksperimenta jēga ir tajā, cik svarīgi ir radīt uzticību un tuvību – to, no kā pārtiek mīlestība.

Ir vēl kaut kas svarīgs šajā 4 minūšu skatienā otra acīs.

“Esmu lēkusi ar gumijām no klints un noslēpojusi no augsta kalna, bet 4 minūtes skatīties otram cilvēkam acīs man likās biedējošāk un aizraujošāk, – tā stāsta Katrona. – Pirmās pāris minūtes es vienkārši centos noregulēt savu elpošanu. Bija daudz nervozu smaidu, līdz beidzot es nomierinājos. Es zinu, ka acis ir dvēseles spogulis, bet lieta nebija par to, ka es varēju ieskatīties kāda dvēselē, bet gan par to, ka kāds varēja ieskatīties manējā”.

Viss slēpjas atklātībā. Kad mēs sevi atklājam, mēs ļaujam kādam ienākt iekšā un apskatīties. Un, kad otrs cilvēks ir atklāts, tad mēs darām to pašu. Mēs novācam no ceļa visu to, kas mums šajā ceļā traucē, un mēs viens otrā redzam to, kas mēs esam patiecībā. Tas ne vienmēr ir viegli mūsdienu pasaulē. Tāpēc, kad tas izdodas, tas ir patiešām iespaidīgi.

Vai jūs varēsiet iemīlēties, atbildot uz virkni jautājumu un pasaktoties cilvēkam acīs 4 minūtes no vietas? Nezinu. Bet zinu, ka tas nav nekas slikts, lai to nepamēģinātu.

Mīlestība nenotiek ar mums pati no sevis. Mēs iemīlamies tāpēc, ka paši pieņemam tādu lēmumu.

Avots: cluber.com.ua

Leave a Comment