Valsts aizsardzība – galvenais uzdevums sagatavojot jauniešus dzīvei

Zinību diena Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolā (ĢPRSSPV)

2. septembra pēcpusdienā Staicelē pulcējās jaunieši, viņu vecāki un pedagogi, lai svinīgi atklātu jauno mācību gadu. Šis mācību gads Staiceles profesionālajā skolā ir ļoti īpašs vairāku iemeslu dēļ:

1) Skolai ir piešķirts ģenerāļa Pētera Radziņa vārds, un turpmāk skolas pilnais nosaukums būs Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālā vidusskola.

2) Skola ir kļuvusi par pilotskolu Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas projektam, mācību priekšmeta Valsts aizsardzības mācība, īstenošanai Latvijas skolās. Visa apmācību programma ir akreditēta nākamajiem sešiem gadiem.

3) Skola ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, kas jauniešiem pēc ĢPRSSPV absolvēšanas dos iespēju startēt šajās augstskolās bez konkursa.

Skolas direktors Jānis Bakmanis uzrunājot klātesošos uzsvēra mūsu valsts aizsardzības funkciju kā vienu no galvenajām Latvijas jaunās paaudzes uzdevumiem. Tai pat laikā viņš uzsvēra, ka skola rūpējas, lai jaunais cilvēks pasaulē iziet sagatavots dažādām dzīves un darba situācijām – izprastu biznesa pamatus, mācētu sagatavot projekta pieteikumus, spētu izstrādāt scenāriju un novadīt sporta pasākumus, un vienlaicīgi arī izprastu, kas ir māksla un kā pielietot dizaina domāšanu ikdienā, mācētu mūzikas pamatus un prastu labi dejot valsi savā izlaidumā.

Svinīgi tika uzņemti skolas rindās 1. kursa audzēkņi, kas vēlas iegūt profesiju sporta pasākuma organizators. Šis gads skolai ir nozīmīgs arī ar to, ka ir nokomplektēti visi četri kursi un 2019. gada 22. jūnijā notiks skolas pirmais izlaidums.

Pasākuma laikā tika pasniegts goda raksts un naudas prēmija 3. kursa audzēknim Dānielam Ķīkulim, par radošumu, ģenialitāti un entuziasmu festivāla “100 stundas futbolā” (https://www.facebook.com/100stundasfutbola, kas notika jūlijā LV100-gades pasākumu ietvarā), organizēto aktivitāti Futbola golfs, kura izpelnījās skolas biedru un festivāla apmeklētāju atzinību.

Pēc svinīgā pasākuma skolas jaunieši vecāku un pedagogu atbalstīti, pārbaudīja savu veiklību un izdomu “futbola spēlē”, kas norisinājās gleznainajos Salacas ūdeņos.

Leave a Comment