Varš Vese***ai: Kā ārstēties ar vara palīdzību un kādas Sli**bas dziedina

Varš Vese***ai

Varš Vese***ai: Cilvēki jau ļoti sen zina, ka varam piemīt dziedinošas īpašības. Ar to var ārstēt dažādas Sli**bas un kaites. 

Senajā Indijā ar to ārstēja ādas Sli**bas un acis. Dažādas varu saturošas zāļu receptes bija visas pasaules ārstu arsenālā. Par metālterapiju zināja jau Aristotelis un Galēns.

Aristotelis rakstīja, ka, pieliekot sasituma vietai varu, ir iespējams pasargāties no ziluma un ka šajā gadījumā līdztekus vara izstarotajam aukstumam darbojas vēl “kaut kas”, ka varš ārstē tūsku un ka čūlām ārstnieciskos nolūkos uzklāj vara plāksnītes.

 

Varš Vese***ai – kur izmantoja

Senajā Grieķijā varu lietoja kurluma un mandeļu iekaisuma ārstēšanai. Lielais Avicenna pēc sastrutojušu mandeļu izgriešanas ieteica skalot muti ar atdzesētu ūdeni, kuram pievienots etiķis, bet pēc tam brūcei pielikt vara vitriolu. Senie Austrumu ārsti kaulu lūzumus dziedināja ar sarkanā vara pulveri, kuru lietoja iekšķīgi, virsū uzdzerot ūdeni vai pienu.

Arī Krievijā varš ir lietots ārstniecībā kopš senseniem laikiem. Ar to ārstēja radikulītus, poliartrītus, sasitumus un kaulu lūzumus, epilepsiju un daudzas citas Sli**bas, pat holeru. Un ne jau velti. Bija ievērots, ka briesmīgajos holeras gados vara lietuvju strādnieki, kā arī vara noliktavu tuvumā dzīvojošie cilvēki ar holeru neslimoja.

Lasi arī: Lauru lapu eļļa: Mājās gatavota. Laba pret sāpēm un iekaisumu

Volgas strūdzinieki, lai izsargātos no holeras, pie pēdām lika vara pieckapeiku monētas un nēsāja vara krustus.

 

Varš Vese***ai – kā palīdz

Varš mazina iekaisuma procesus, remdē sāpes, paātrina augoņu attīstību, palīdz izvairīties no infekcijas slimībām, stimulē organisma aizsargspējas. Saskarē ar ādu varam ir vietējā baktericīda iedarbība.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Leave a Comment