Vasaras sezonā no lidostas “Rīga” varēs doties uz 100 tiešajiem galamērķiem

Jaunajā vasaras sezonā starptautiskā lidosta “Rīga” pasažieriem piedāvās līdz šim plašāko galamērķu klāstu tās pastāvēšanas vēsturē – izmantojot aviosatiksmi, no Rīgas šovasar varēs doties uz kopumā 100 tiešajiem galamērķiem, ko nodrošinās 19 gaisa pārvadātāji.

Novērtējot lidostas “Rīga” teicamo infrastruktūru un sniegto pakalpojumu kvalitāti, aviokompānijas turpina paplašināt lidojumu spektru, pasažieriem piedāvājot aizvien jaunus, arī līdz šim nebijušus ceļojumu maršrutus. Šā gada vasaras sezonas lidojumu saraksts, kas stājas spēkā 25.martā, papildināts ar 12 jauniem galamērķiem – Kutaisi (Gruzija), Žirona (Spānija), Gdaņska (Polija), Pafa (Kipra), Lisabona (Portugāle), Burgasa (Bulgārija), Malaga (Spānija), Kaļiņingrada (Krievija), Almati (Kazahstāna), Soči (Krievija), Splita (Horvātija) un Bordo (Francija).

“Latvijas neatkarības gadadienas kontekstā 100 ir ļoti simbolisks skaitlis, un esam lepni, ka uzņēmuma mērķtiecīga darba rezultātā varam pasniegt šādu dāvanu mūsu valsts svētkos. Stabili pieaugošais pasažieru skaits un pārvadāto kravu apjoms apliecina, ka lidostas “Rīga” attīstības stratēģija ir vērsta pareizā virzienā. To novērtē arī aviokompānijas, izvēloties uzsākt vai paplašināt darbību Rīgā un tādejādi dodot mums iespēju ceļotājiem piedāvāt plašāko galamērķu tīklu Baltijā,” norāda VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Vasaras sezonā lidostā “Rīga” darbu uzsāks arī viena jauna lidsabiedrība – Latvijā bāzētā Īslandes aviokompānija “Primera Air”, kas no aprīļa nodrošinās regulāru tiešo aviosatiksmi ar vienu no pieprasītākajiem atpūtas galamērķiem – Spānijas dienvidu kūrortpilsētu Malagu. Savukārt, aviokompānija “Ukrain International Airlines” dubulto tiešo lidojumu skaitu nedēļā uz Kijevu – turpmāk no Rīgas uz Ukrainas galvaspilsētu varēs doties 14 reizes nedēļā.

Rūpējoties par pasažieru ērtībām un laika pavadīšanas iespējām pirms lidojuma, 2017. gadā lidostas

“Rīga” pasažieru terminālis piedzīvoja ievērojamu rekonstrukciju, izveidojot plašu komercpakalpojumu zonu ar daudzveidīgu veikalu, kafejnīcu un dažādu pakalpojumu sniedzēju klāstu, kā arī paplašināja Biznesa zāli un tās piedāvājumu spektru. Terminālī arī tika izvietotas jaunas ērtas krēslu sistēmas uzgaidāmajās zālēs un izlidošanas sektoros, ierīkoti jauni bērnu rotaļu laukumi un mobilo telefonu uzlādes punkti.

“Esam ieguldījuši daudz darba, lai pasažieri pie mums justos labi un izbaudītu laiku pirms lidojuma. Šobrīd lidostā “Rīga” ir ne tikai lieliskas iepirkšanās iespējas un plašs kafejnīcu klāsts: pie mums pasažieri var apmeklēt pat SPA un skaistumkopšanas salonu un vīriešu frizētavu,” stāsta I.Līce.

Lai bez steigas izbaudītu lidostas “Rīga” piedāvātos jaunumus un ceļojums sāktos ar patīkamām emocijām, lidosta atgādina, ka aktīvajā ceļošanas sezonā, kad sagaidāms ievērojams pasažieru skaita pieaugums, uz lidojumu vēlams ierasties savlaicīgi – vismaz divas stundas pirms plānotā reisa.

Lidostas “Rīga” jaunie galamērķi:

No 25.marta – Kutaisi, Gruzija (a/k “Wizz Air”, divi avioreisi nedēļā) un Žirona, Spānija (a/k “Ryanair”, divi avioreisi nedēļā).

No 27.marta – Gdaņska, Polija (a/k “airBaltic”, trīs avioreisi nedēļā), Pafa, Kipra (a/k “Ryanair”, divi avioreisi nedēļā), Lisabona, Portugāle (a/k “airBaltic”, divi avioreisi nedēļā) un Burgasa, Bulgārija (a/k “Ryanair”, divi avioreisi nedēļā).

No 28.marta – Malaga, Spānija (a/k “airBaltic”, divi avioreisi nedēļā).

No 16.aprīļa – Kaļiņingrada, Krievija (a/k “airBaltic”, seši avioreisi nedēļā).

No 29.aprīļa – Malaga, Spānija (a/k “Primera Air”, viens avioreiss nedēļā) un Almati, Kazahstāna (a/k “airBaltic”, trīs avioreisi nedēļā).

No 14.maija – Soči, Krievijā (a/k “airBaltic”, divi avioreisi nedēļā).

No 21.maija – Splita, Horvātija (a/k “airBaltic”, divi avioreisi nedēļā).

No 3.jūnija – Bordo, Francija (a/k “airBaltic”, divi avioreisi nedēļā).

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā – uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 6 miljonus pasažieru – 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

Leave a Comment