Vecmāmiņas recepte marinētiem kabačiem, lai tie būtu tikpat kraukšķīgi kā marinēti gurķi

Daudzas jaunās mājsaimnieces vēl neapzinās, cik daudzveidīgi un garšīgi ziemas gatavojumi var būt. Viens no šiem mazpazīstamajiem, bet noteikti novērtējamajiem konservēšanas variantiem ir marinēti kabači.

Kabači ir ne tikai barojošs un viegli pieejams dārzenis, bet arī ļoti daudzpusīgs, ļaujot izveidot kraukšķīgas un gardas uzkodas, kuras var baudīt arī ziemā.

Daudzi uzskata, ka tikai gurķi ir piemēroti kraukšķīgu marinējumu veidošanai, bet patiesībā arī kabači var sniegt lielisku rezultātu. Ar savu maigumu un neitrālo garšu, šis dārzenis ir ideāls kandidāts, lai pārvērstos par ziemas delikatesi.

Kāpēc konservēt kabačus?

Kabači ir viens no tiem dārzeņiem, kurus var saglabāt ilgāk, ja tos pareizi sagatavo un konservē. Ziemas laikā, kad svaigi dārzeņi nav tik viegli pieejami, burkā ievietoti kabači var būt lielisks papildinājums maltītei.

Neatkarīgi no tā, vai tas ir kā uzkoda, piedeva vai pat sastāvdaļa dažādiem ēdieniem, kabaču konservi var būt neaizstājami virtuvē.

Kabači ir arī ļoti barojoši. Tie ir bagāti ar vitamīniem, piemēram, A un C, un tiem ir zems kaloriju saturs. Tas padara tos par lielisku izvēli tiem, kas vēlas baudīt gardus konservus, nezaudējot rūpes par savu veselību.

Turklāt kabači ir viegli sagremojami un piemēroti dažādām diētām, tostarp veģetāriešu un vegānu.

Vienkārša ziemas kabaču recepte

Ja jūs nekad iepriekš neesat konservējuši kabačus, šī vienkāršā recepte ir lielisks veids, kā sākt. Tas prasa tikai dažas sastāvdaļas un nedaudz laika, bet rezultāts būs pārsteidzoši garšīgs.

Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 12. līdz 18. augustam: neļaujiet citiem sevi padarīt par grēkāzi, liela iespēja kļūt par baumu objektu!

Šī recepte ir piemērota arī tiem, kas ir pieredzējuši konservēšanā, bet vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un vienkāršu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Kabači: Galvenā sastāvdaļa, kura nodrošina konservu pamatgaršu.

Dilles: Pievieno aromātu un izceļ kabaču dabisko garšu.

Ķiploku daiviņas: Dod konserviem pikantu un nedaudz asu garšu.

Lauru lapa: Nodrošina smalku aromātu un papildina kopējo garšu buķeti.

Piparu graudi: Piešķir vieglu pikantumu un aromātu.

Asie pipari: Pēc izvēles, tiem, kas vēlas konservus ar asāku garšu.

Etiķis (9%): Etiķis ir būtisks konservēšanas process, jo tas ne tikai piešķir skābumu, bet arī palīdz saglabāt dārzeņu struktūru un kraukšķīgumu.

Sāls un cukurs: Šīs divas sastāvdaļas tiek izmantotas, lai izveidotu sabalansētu marinādi, kas uztur dārzeņu garšu.

Šķir nākošo lapu un lasi sagatavošanas soļus…

Leave a Comment