Vecmāmiņas recepte marinētiem kabačiem, lai tie būtu tikpat kraukšķīgi kā marinēti gurķi

Sagatavošanas process:

Kabaču sagatavošana: Pirmkārt, rūpīgi nomazgājiet kabačus.

Šis ir svarīgs solis, lai noņemtu visus netīrumus un pesticīdu atliekas no kabaču virsmas.

Pēc tam apgrieziet kabaču galus – tas palīdzēs vieglāk sagriezt un ielikt burkās.

Kabačus sagriež apmēram centimetru biezos gredzenos. Šī biezuma izvēle ir optimāla, lai saglabātu kabaču kraukšķīgumu pēc konservēšanas.

Burku un garšvielu sagatavošana: Nomazgājiet un rūpīgi nosusiniet burkas, kuras plānojat izmantot. Higiēna šajā procesā ir izšķiroša, lai nodrošinātu, ka konservi saglabājas svaigi un nebojājas.

Pēc tam sagatavojiet garšaugus, ķiplokus un piparus. Katrā burkā ievietojiet nedaudz dilles, trīs ķiploka daiviņas, gabaliņu asās paprikas, vienu lauru lapu un astoņus melnos piparus. Šīs garšvielas palīdzēs izveidot sabalansētu un aromātisku marinādi.

Kabaču ielikšana burkās: Cieši salieciet kabaču gredzenus burkās. Jo ciešāk kabači tiek salikti, jo labāk tie saglabās savu formu un kraukšķīgumu.

Pēc tam, kad burkas ir piepildītas ar kabačiem, pievienojiet virsū vēl nedaudz dilles.

Marinādes sagatavošana: Piepildiet katru burku ar verdošu ūdeni, uzlieciet burkām dzelzs vākus un atstājiet uz 15 minūtēm.

Šis process palīdzēs sterilizēt burkas un dārzeņus. Pēc 15 minūtēm izlejiet ūdeni no burkām katlā, kurā gatavosiet marinādi.

Uz katru litru ūdens pievienojiet vienu ēdamkaroti sāls un pusotru ēdamkaroti cukura. Uzkarsējiet šo maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai.

Tas izveidos garšīgu un sabalansētu marinādi, kas lieliski papildinās kabaču dabisko garšu.

Burku aizvēršana un uzglabāšana: Katrā burkā ielej divas ēdamkarotes 9% etiķa, pēc tam pārlejiet verdošu marinādi un aizskrūvējiet burkas.

Šo procesu sauc par konservēšanu. Pārliecinieties, ka burkas ir cieši aizvērtas, lai novērstu gaisa iekļūšanu.

Visas aizskrūvētās burkas ir jāapgriež otrādi un labi jāietin segā, līdz tās pilnībā atdziest. Tas palīdzēs nodrošināt, ka burkas ir hermētiskas un ka kabači saglabāsies svaigi visu ziemu.

Papildu padomi un variācijas

Lai gan šī ir pamatrecepte, ir vairāki veidi, kā to pielāgot un uzlabot atbilstoši jūsu personīgajai gaumei.

1.Pievienojiet papildu garšvielas: Ja vēlaties eksperimentēt ar garšām, varat pievienot dažādas garšvielas, piemēram, koriandra sēklas, sinepju sēklas vai krustnagliņas.

Šīs garšvielas var piešķirt kabačiem interesantāku un intensīvāku garšu.

2.Izmantojiet dažādus kabaču veidus: Lai gan šī recepte parasti tiek veikta ar zaļajiem kabačiem, varat izmantot arī dzeltenos kabačus vai pat patisonus.

Šie dārzeņi piešķirs konserviem interesantu krāsu un nedaudz atšķirīgu garšu.

3.Eksperimentējiet ar etiķi: Dažādas etiķa šķirnes var ievērojami ietekmēt konservu garšu.

Piemēram, izmēģiniet ābolu etiķi vai baltvīna etiķi, lai piešķirtu kabačiem neparastu garšu.

4.Pievienojiet sīpolus vai burkānus: Lai radītu interesantu garšu kombināciju, varat pievienot plānus sīpolu vai burkānu gabaliņus.

Tie papildinās kabaču garšu un piešķirs konserviem krāšņumu un dažādību.

5.Saldāks vai asāks variants: Ja vēlaties saldāku garšu, varat palielināt cukura daudzumu marinādē. Savukārt, ja vēlaties asāku konservu, pievienojiet vairāk asās paprikas vai pat nedaudz čili pulvera.

Kabaču konservu priekšrocības

Viena no lielākajām kabaču konservu priekšrocībām ir tā, ka tos var izmantot daudzos veidos. Tie ir lieliski piemēroti kā piedeva pie gaļas vai zivju ēdieniem, kā arī kā neatkarīga uzkoda.

Arī bērni bieži iecienījuši kabaču konservus, jo tiem ir maigāka garša nekā citiem dārzeņu konserviem.

Lasi vēl: Naudas un karjeras zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 12. līdz 18. augustam: daudzus sagaida grūtībās ceļā uz panākumiem!

Kabaču konservi arī ilgstoši saglabājas svaigi, kas nozīmē, ka jūs varat baudīt vasaras garšas pat aukstākajos ziemas mēnešos.

Tas ir lielisks veids, kā uzglabāt ražu un nodrošināt sevi ar veselīgiem dārzeņiem visu gadu.

Ziemas kabaču recepte

Konservēšana ir lielisks veids, kā izmantot dārzeņu ražu, un kabači nav izņēmums. Ar šīs vienkāršās receptes palīdzību jūs varat saglabāt kabaču kraukšķīgus un garšīgus visu ziemu.

Tas ir arī lielisks veids, kā paplašināt savu konservēšanas prasmju klāstu un iepazīstināt savu ģimeni ar jauniem un interesantiem ēdieniem.

Kabaču konservi var būt ne tikai praktiski un veselīgi, bet arī radoši. Ar nelielu iztēli un eksperimentēšanu jūs varat izveidot konservus, kas būs unikāli un pārsteigs jūsu draugus un ģimeni. Un pats galvenais, tas ir vienkāršs un pieejams veids, kā baudīt gardus dārzeņus visa gada garumā.

Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējusi mājsaimniece vai tikai sākat savus konservēšanas piedzīvojumus, šī ziemas kabaču recepte ir lielisks veids, kā paplašināt savu kulinārijas arsenālu un baudīt veselīgus, kraukšķīgus dārzeņus pat ziemas laikā.

Kabaču konservi ir viegli pagatavojami, garšīgi un bagāti ar uzturvielām, padarot tos par lielisku izvēli jebkurai mājsaimniecībai. Sagatavojiet dažas burkas šīs ziemas garšas un baudiet tās, kad svaigi dārzeņi vairs nav tik viegli pieejami!