Vecuma starpība starp vīrieti un sievieti: kas ir normāli un kāpēc vecāki vīrieši meklē jaunākas?

Taču šīs “pieņemamās” robežas mainās līdz ar vecumu. “Ar vecumu vīrieši pieņem vēl jaunākas sievietes, bet vecuma robežas attiecībā pret vecāko partneri, samazinās,” norāda pētnieki. “No otras puses, sievietes, kļūstot vecākas, arī mēdz pieņemt jaunākus vīriešus, un arī tas skaitlis, par cik gadiem partnerim jābūt vecākam, samazinās.

Pēc pētījuma autoru domām, sievietes, kļūstot vecākas, retāk stājas attiecībās ar vecākiem vīriešiem, jo ilgmūžība ir sieviešu, nevis vīriešu kompetencē. Piemēram, Vācijā sieviešu vidējais paredzamais dzīves ilgums ir par pieciem gadiem ilgāks nekā vīriešiem.

Ar kādu vecuma starpību partneri visbiežāk jūtas laimīgi?

Iespējams, vissvarīgākais jautājums ir, ar kādu vecuma starpību vīrietis un sieviete jūtas laimīgi. Pirmais, ko uzsver pētnieki, ir tas, ka jebkura veida attiecības var būt laimīgas pareizos apstākļos. Tomēr zinātne piedāvā norādes par kombinācijām, kas, šķiet, darbojas vislabāk.

Pētījumā atklājās, ka gan vīrieši, gan sievietes, šķiet, ir laimīgāki ar jaunākiem, nevis vecākiem laulātajiem. Tomēr šī laimes priekšrocība var būt īslaicīga.

Laimes sajūta samazinās līdz ar vecumu – “Laimes sajūta laulībā samazinās līdz ar laulības ilgumu gan vīriešiem, gan sievietēm visu vecumu pāros. Sākotnējais augstais apmierinātības ar laulību līmenis, ko izjuta vīrieši, kas precējušies ar jaunākām sievām, un sievietes, kas precējušās ar jaunākiem vīriešiem, izzūd”.

Pētnieki pozitīvo izjūtu samazināšanās iemeslus skaidroja ar to, ka dažāda vecuma pāri var būt mazāk noturīgi pret attiecību traucējumiem nekā viena vecuma pāri. Tomēr citi pētījumi liecina, ka pāri ar vecuma atšķirībām, kuri paliek kopā, izjūt mazāk greizsirdību un izrāda vairāk nesavtīgas mīlestības nekā pāri, kuros partneri ir vienāda vecuma.

 

Leave a Comment