Vēl var pagūt! Obligāta zemeņu barošana pirms ziedēšanas

Lielas un saldas zemenes – tas ir daudzu dārzkopju sapnis. Lai šī auga ogas vienmēr iepriecinātu ar lielumu un garšu, ir nepieciešams pareizi kopt kultūru, īpaši laikus laistīt un mēslot.

Pelnu mēslojums ir viens no labākajiem mēslošanas līdzekļiem zemenēm pavasarī. Pelnos ir daudz kālija, un šis elements ir īpaši nepieciešams zemenēm, lai tās labi augtu. Zemeņu barošana ar šo mēslojumu nav sarežģīta: jāņem pelni un vienmērīgi izkaisiet tos uz dobes ar krūmiem, pēc tam augsne ir jāuzirdina. Uz vienu kvadrātmetru dobes ir nepieciešama apmēram tasīte pelnu.

Nātru uzlējums – arī laba barība zemenēm, pateicoties tam, augi pēc ziemas iegūst spēku, daudz ātrāk veidojas ziedi. Šķīdumu gatavo šādi: spaini līdz pusei piepilda ar nātrēm un līdz malām piepilda ar karstu ūdeni. Visu notur 2-3 dienas, pēc tam šķīdums kļūst piemērots mēslošanai. Aptuveni 300-500 ml uzlējuma vajadzīgs zem krūma – pietiekams daudzums vienreizējai mēslošanai.

Dārzkopji zemeņu mēslošanai diezgan bieži izmanto govs mēslu uzlējumu. To pagatavo šādi: pusi spaiņa govs mēslu līdz malām pārlej ar ūdeni un atstāj līdz četrām dienām. Šķīdums ir koncentrēts, tāpēc pirms barošanas tas jāatšķaida (0,5 litri uz vienu spaini ūdens), laistīt ar litru uz krūmu.

Lasi vēl: Džeimijs Olivers atklāj sulīgas ceptas vistas noslēpumu

Šo mēslojumu vēlams veikt zemeņu ziedēšanas sākuma (ziedu veidošanās) periodā, ogas šajā gadījumā būs lielākas, to skaits uz krūma priecēs.

Vistu mēslu uzlējumu gatavo tāpat kā govs mēslu uzlējumu, tikai, laistot, iegūto koncentrātu atšķaida vairāk: 300 ml uz spaini ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Mūsdienās nav problēmu iegādāties vistu mēslu vai govs mēslu sausās vielas, tās pārdod daudzos dārzkopības veikalos. Tomēr, ja kāds jūsu apkārtnē audzē govis vai vistas, nevilcinieties pajautāt, iespējams, viņi neatteiks jums šādu mēslojumu iedot vai pārdot.

Leave a Comment