Tējas dzeršana: eksperts dalījās ar pareiza dzēriena pagatavošanas noslēpumu

Pastāv neparasts veids, kā var izveidot perfektu tēju. To izdevumam Mirror pastāstīja tējas eksperts Džeiks Makmulons.

Viņš sacīja, ka daudzi cilvēki ir ļoti izvēlīgi – vai tas ir konkrēts cukura vai piena daudzums, cik ilgi tējas maisiņš jānoturk, vai arī viņi vispirms ieliek pienu vai cukuru. Taču ir viena lieta, ko tikai retais ņem vērā: tējas uzlējuma laikā tēju ir svarīgi apklāt.

“Tas saglabā vairāk karstuma un uztur nemainīgu temperatūru, kas ļauj tējas lapiņām attīstīties un izdalīt aromātu,” saka degustators.

Eksperti ir vienisprātis: lai no tējas iegūtu vēl vairāk garšas, tējas maisiņš iemērkšanas laikā ir viegli jāsamaisa. Tomēr, runājot par to, cik ilgi vajadzētu mērcēt tējas maisiņu, tas ir atkarīgs no tā, cik stiprs vēlas, lai dzēriens būtu.

Melnajai tējai Džeiks iesaka mērcēt četras minūtes, lai dzēriens būtu ideāls. Daži cilvēki var vēlēties tēju vārīt ilgāk, taču Džeiks neiesaka to atstāt pārāk ilgi, jo tas var radīt “nepatīkamu rūgtumu un savelkošu garšu”.

Liela nozīme tējas pagatavošanā ir arī ūdens temperatūrai. Optimālā temperatūra ideālam dzērienam parasti ir 95-98 grādi, saka eksperts. Arī piens ir diezgan strīdīgs temats, jo ir bezgalīgi dažādi viedokļi par to, kāda veida un cik daudz piena ir pareizi. Džeiks uzskata, ka gan pilnpiens, gan daļēji vājpiens ir laba izvēle, jo tie tējai piešķirs “krēmīgu piegaršu, padarot to gludu un bagātīgu”.

Lasi vēl: Vēl var pagūt! Obligāta zemeņu barošana pirms ziedēšanas

“Vājpiens ir pārāk ūdeņains un nesniedz tik zīdaini gludu tekstūru. Tas arī, visticamāk, nesabalansēs tanīnu rūgtumu. Melnā tēja mēdz būt spēcīgāka un ar spilgtāku garšu nekā citas un tā labi panes pienu un saldinātājus, tāpēc tā ir ideāla izvēle jūsu rīta tasītei,” saka eksperts.

Viņš norāda, ka, ja dzerat augu piena alternatīvas, piemēram, sojas pienu, tēja var sabojāties. Tāpēc Džeiks iesaka pirms tam pienu uzsildīt, lai tas nenotiktu. Vienlaikus ir svarīgi arī tas, no kāda trauka dzerat dzērienu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

“Lai pagatavotu gardu tēju, ļoti svarīgi ir izvēlēties pareizo krūzes veidu, kas efektīvi pārvadīs siltumu un saglabās to, neietekmējot garšu. Stikls un porcelāns – gludi, bez porām un nevainojami – neietekmē dzēriena garšu. Biezākas krūzītes ilgāk saglabā siltumu, savukārt plānākas, maigākas krūzītes ātrāk zaudē siltumu. Ja pirms dzeršanas tasi uzsildīsiet līdz aptuveni tādai pašai temperatūrai kā tēju, tas palīdzēs jūsu dzērienam,” secināja degustētājs.

Leave a Comment