Vēlies justies droši jebkurā transportlīdzeklī? Tad izvēlies šīs sēdvietas!

Ikdienā mēs bieži pārvietojamies ar dažādiem transportlīdzekļiem, tādēļ nevajag aizmirst par savu drošību, jo nekad nevar zināt, kas var atgadīties.

Mēs prezentējam drošākās vietas šajos 7 transporta veidos. Drošība ir pierādīta dažādos pētījumus un specifiskā izpētē.

Vieglā automašīna

1

Drošas vietas – sēdeklis aiz vadītāja un pa vidu, jo tā ir vieta, kura vismazāk tiks skarta frontālā sadursmē.

Bīstamas vietas – sēdeklis blakus šoferim. Tas ir tāpēc, ka bīstamā situācijā šoferim būs reflekss izvairīties, kas var radīt lielāku risku blakussēdētājam.

Minibuss

2

Drošas vietas – sēdekļi, kuri uzstādīti atmuguriski, jo ir mazāka iespēja sasist galvu pret sēdekļa aizmiguri, strauji bremzējot.

Bīstamas vietas – pie logiem, jo stikla lauskas var radīt griezumus. Tāpat kā mašīnā ir jāizvairās sēdēt blakus šoferim.

Trolejbuss

3

Drošas vietas – rindā, kas ir koridora labajā pusē (ja brauc uz labo pusi). Tas ir tāpēc, ka pretīmnākošā satiksme kustās pa kreiso pusi, tāpēc ir mazāka iespēja gūt ievainojumus. Sēdekļi, kas ir pa vidu un atmuguriski, arī ir droši.

Lasi vēl: Viņa sadusmojās, ka nepazīstams vīrietis ēda viņas cepumus, bet beigās sieviete saņem apkaunojošu mācību!

Bīstamas vietas – kā minibusos, arī ir jāizvairās no sēdekļiem pie logiem un durvīm.

Autobuss

4

Drošas vietas – sēdekļi, kas ir kabīnes vidū, vairāk pie labās malas un uz priekšu vērstie. Tas ir tāpēc, ka šie sēdekļi ir vistālāk no pretīmnākošās satiksmes.

Bīstamas vietas – pirmās divas sēdekļu rindas, jo dažādi objekti var ielidot pa lielo stiklu. Tas pats attiecas uz stikliem un durvīm. Aizmugurē sēdekļu rinda ir bīstama, ja autobusa aizmugurē kāds ietriecas.

Vilciens

5

Drošas vietas – vistuvāk vilciena vidum. Ir jāizvēlas piektais vai sestais vagons, tuvāk vilciena vidum. Tas ir tāpēc, ka pirmais un pēdējais vagons negadījumā noskrien no sliedēm.

Bīstamas vietas – uz priekšu vērstie sēdekļi pirmajā un pēdējā vagonā.

Kuģis

6

Drošas vietas – uz klāja un kabīnēs, kas ir vistuvāk klājam. Tas ir tāpēc, ka augšdaļa ir pēdējā vieta, kas nogrims.

Bīstamas vietas – zemākās kabīnes, jo cauruma gadījumā tās ir pirmās, kas applūdīs. Tas apgrūtina izkļūšanu no turienes.

Lidmašīna

7

Eksperti joprojām nevar 100% apgalvot, kura ir drošākā vieta lidmašīnā. Tomēr drošāk būs lidmašīnas aizmugurē, nevis priekšgalā.

Neskatoties uz minēto, ir svarīgi saglabāt mieru, atcerēties drošības principus, sekot līdzi noteikumiem un uzvesties pieklājīgi publiskajā transportā. Tādā veidā risks iekļūt avārijā būtiski samazinās.

Avots:

Leave a Comment