Vēršas plašumā infekcijas, pret kurām nav zāļu

Arvien skaļāk pasaulē runā par antimikrobālās rezistences jeb pret antibiotikām nejutīgu baktēriju krīzi: arvien biežāki ir gadījumi, kad cilvēki inficējas ar mikrobiem, kuru uzveikšanai nav zāļu. Ir valstis, kur šāds risks pastāv pavisam sadzīviskā līmenī, turpretī Latvijā situācija ir salīdzinoši laba: pie mums vēl neizplatās baktērijas, kas būtu rezistentas pret visām eksistējošajām antibiotikām, un rezistences problēma galvenokārt koncentrējusies Slim**cu reanimācijas nodaļās.

Lai šādu stāvokli vēl kādu laiku noturētu, aktīvi jādarbojas – jāierobežo antibiotiku patēriņš un jābūvē Slim**cas ar individuālām palātām, vērtē Latvijas galvenais infektologs, Latvijas Universitātes profesors, Paula Stradiņa klīniskās universitātes Slim**cas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs Uga Dumpis. Slim**cās problēmu apzinās un iespēju robežās cenšas iegrožot.

Lasi arī: Es jautāju 3 sievietēm, kā vintāžas pārdošana Instagramā kļuva par pilnas slodzes karjeru

“Mēs Latvijā jau apmēram divdesmit gadus pētām Slim**cā iegūtās infekcijas un antibiotiku rezistences problēmas. Parasti tās ir savstarpēji saistītas, jo nereti Slim**cā iegūtās infekcijas izraisa mikroorganismi, kas ir rezistenti pret antibiotikām,” paskaidro U. Dumpis.

Turpini lasīt nākamajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment