VIDEO: pēc 21 gada Iz**rotā un Iz**rotājs publiski pārrunā notikušo – tas ir kas nebijis!

Islandietei Tordisai bija tikai 16 gadu, kad viņa satika Tomu – 18 gadus veco jaunekli no Austrālijas, kurš uz Reikjavīku bija atbraucis apmaiņas programmas ietvaros. Jaunieši iepazinās skolā, starp viņiem izveidojās draudzīgas attiecības, kas pārauga mīlestībā.

Tordisai šī bija pirmā mīlestība un viņa pat iepazīstināja Tomu ar saviem vecākiem. 1996. gada nogalē abi jaunieši kopīgi apmeklēja skolas Ziemassvētku balli – Tordisai šis bija kā apstiprinājums tam, ka viņi abi nu ir “oficiāls” pāris, un viņa sajutās kā jauna, pieaugusi sieviete, tādēļ nolēma iedzert rumu.

Rums jaunajai meitenei lika justies fiziski slikti, un Toms pieteicās vest viņu uz viņas mājām. Viņa jutās droši kopā ar Tomu, un to nakti viņš pavadīja pie viņas mājās. Brīdī, kad Toms novilka viņas drēbes, Tordisa jau bija atžirgusi, taču fiziski viņa nejutās spējīga pretoties.

Pat to, ka viņa bija Iz**rota, viņa saprata tikai tajā brīdī, kad Toms jau bija devies atpakaļ uz Austrāliju. Tordisa šo neuztvēra kā Iz**rošanu, jo tas absolūti neatgādināja to, ko viņa bija redzējusi televīzijā – Toms taču nebija maniaks, kurš viņu bija Iz**rojis kādā nomaļā vietā, bet gan viņas puisis! Arī Toms pēc liktenīgās nakts jutās savādi, viņam likās, ka viņš ir izdarījis ko nepareizu, tāpēc pēc pāris dienām viņi izšķīrās. Viņš nedomāja, ka ir pastrādājis noziegumu, jo, viņaprāt, viņš nav ne uz ko tādu spējīgs – Toms ir no labas ģimenes, izglītots un sociāli aktīvs jauns cilvēks, kuru gaida gaiša nākotne.

Pēc 9 gadiem, 2005. gadā, Tordisa, vēl joprojām nespēdama rast sirdsmieru un turpinot vainot sevi notikušajā, nolēma uzrakstīt Tomam vēstuli. Viņa nebija gaidījusi, ka Toms viņai atbildēs, taču viņa atbilde pārsteidza viņu vēl vairāk – viņš izjuta vainas sajūtu par notikušo vēl līdz tai dienai. Viņi sarakstījās 8 gadus, kamēr nolēma tikties. Viņi tikās pusceļā – DĀR. Tordisai bija 33, bet Tomam 35 gadi. Viņi nedēļas laikā klātienē viens otram atklāja savus dzīvesstāstus un izprata motīvus un rīcības iemeslus. Viņi šīs nedēļas laikā rada iekšēju mieru.

Lasi vēl: Sieviete izglābj no Nā*es savu Iz**rotāju; Kāpēc?

Kopš tā laika Toms ar Tordisu ir uzrakstījuši grāmatu par seksuālās vardarbības tēmu, kur to apskata no abu dzimumu skatpunkta. Viņi ar sava gadījuma publiskošanu cer veicināt sabiedrības iesaisti šī jautājuma risināšanai globālā mērogā. Viņi neliek nevienam atkārtot viņu dvēseles miera radīšanas formulu; viņi tikai atklāj, kas palīdzēja viņiem.

https://www.youtube.com/watch?v=KvQBiOEW7cU

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment