Šodien aicinām gatavot biezpiena sacepumu bez mannas un miltiem. Recepte ir no Ukrainas fitnesa treneres Anitas Lucenko.
Šī ir pārsteidzoši vienkārša un ļoti garšīga recepte, ar kuru var tikt galā pat iesācējs. Tajā pašā laikā sacepums sanāk gards, nerada smaguma sajūtu un nebojā figūru!
Tam ir viegla, maiga un krēmīga tekstūra, kas ļauj pilnībā izbaudīt biezpiena dabisko garšu. Bez miltiem un mannas sacepums kļūst mazāk blīvs un gaisīgāks, kā arī saglabājas izteiktāks biezpiena aromāts. Turklāt tas var būt mazāk smags, padarot to par vieglāku un veselīgāku desertu vai uzkodu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
Sacepuma pagatavošana:
Pievienojiet biezpienam skābo krējumu, stēviju, olas un labi samaisiet biezpiena masu (varat saputot ar mikseri vai blenderi līdz viendabīgai masai). Iesmērējiet veidni ar eļļu, izklājiet biezpiena masu un izlīdziniet.
Cep 40-45 minūtes 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz sacepumu atdzesētu (var pievienot karoti skāba krējuma).
Lai pagatavotu sacepumu, jums ir nepieciešams:
500 g biezpiena
4 ēdamkarotes skāba krējuma
3 olas
1-2 gabaliņi stēvijas (pēc izvēles)
2 ēdamkarotes sviesta (veidnes ietaukošanai)