Es vēlos jums piedāvāt ideju par patiesi izsmalcinātām olu brokastīm, kas sniegs jums dzīvesprieku un spēku visai dienai, un izsalkuma sajūta paliks nemanāma uz ligu laiku
Nepalaidiet garām dienas svarīgāko maltīti un ņemiet par labu šo recepti. Daudzi iedzīvotāji no rīta uzreiz paēduši olu kulteni un skrien uz darbu vai arī vispār neēd, bet arī ja brokastis ēdat vēlāk, šī recepte būs atradums! Pagatavošanai jums būs nepieciešama metāla forma smalkmaizīšu cepšanai. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Ar bekona šķēlītēm izklājiet mūsu kēksa formu padziļinājumu sieniņas un nelielas šķēlītes ieliekat arī apakšdaļā – jāiegūst sava veida “bļodiņas”. Ķiršu tomātus sagriež 4-6 gabaliņos un izvieto tos uz bļodiņu apakšā. Sīki sagrieziet garšaugus un pārkaisiet tos pāri tomātiem.
Sieru sarīvējiet uz smalkas rīves un arī to ieklājiet bļodiņās. Vissvarīgākais brīdis ir olu ielikšana bļodiņās. Mēs tās liekam uz augšu, tas ir nepieciešams, lai saglabātu dzeltenumu struktūru ne tikai garšas, bet arī ēdiena estētikas dēļ.
Es iesaku ļoti vienkāršu un efektīvu veidu – visas olas uzmanīgi sadala plašā bļodā, lai visi dzeltenumi ietilptu uz virsmas. Katru dzeltenumu pa vienam uzmanīgi paņem ar rokām un novieto uz bekona bļodas virsmas. Kad visi dzeltenumi ir vietā, var pāriet pie olu baltuma, kas palicis bļodā.
Pievieno tam nedaudz sāls un labi sakrata ar dakšiņu, lai tas nedaudz zaudētu viskozitāti. Katrā bļodiņā ielieciet 1-2 tējkarotes olu baltuma.
Nosūtām mūsu ēdienu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem pēc Celsija, burtiski uz 5 minūtēm. Tas ir pietiekami, lai virsma nedaudz apceptos, bet iekšpusei vajadzētu palikt sulīgai.
Lasi vēl: Kā pagatavot prosas putru kā bērnībā un vēl labāk – noslēpumi un padomi
Sastāvdaļas:
bekons – 150 g
olas (to daudzums ir atkarīgs no metāla veidnes iedobumu skaita, veidojiet 1:1)
ķiršu tomāti – 200 g
siers – 150 g
garšaugi pēc izvēles – 30 g
Zaļie sīpollociņi – pēc garšas
Protams, tos var turēt arī 10 minūtes, ja jums patīk olas zeltainākā krāsā ar cietāku pildījumu. Skaistumam gatavās tās var viegli apkaisīt ar zaļo sīpollociņu ripiņām. Gatavs! Izbaudiet!