Arbūzs satur daudz ūdens – to zinām mēs visi. Tieši tādēļ to ir ieteicams iekļaut savā ēdienkartē, tomēr tas vēl nav viss!
Arbūzs ir lielisks A, B1, B6 un C vitamīna, pantotēnskābes, vara, biotīna, kālija un magnija avots. Tomēr varbūt tu nezināji, ka ne tikai arbūza, bet arī to sēklu ēšanai ir lielas priekšrocības.
Šīs sēklas, kuras tu parasti droši vien izlasi ārā no arbūza mīkstās daļas, satur taukskābes, olbaltumvielas, minerālvielas, kāliju, magniju, mangānu, dzelzi, cinku, fosforu, B vitamīnu. Tās ir pilnas ar tiamīnu, niacīnu un folijskābi.
Sēklās ir citrulīna substance, kas darbojas kā antioksidants. Ja tas tiek uzņemts, tas atstāj pozitīvu iespaidu uz tādām slimībām kā ateroskleroze, hipertensija, stenokardija, erektilā disfunkcija, veicinot asinsvadu paplašināšanos.
Lasi vēl: Veselīgā avokado diēta. Kāpēc šī kaloriju bumba dedzina tauciņus?
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kā uzņemt arbūza sēklas, lai tās sniegtu labāko efektu!