Vīrs dzīvo uz sievas rēķina: ko darīt?

Vīrietis ir pelnītājs un aizsargs, kas rūpējas par sievu un bērniem. Tā saka ģimenes statūtu teorētiskā daļa. Bet kas tad, ja vienīgais, kurš pelna ģimenē, ir sieviete, un vīrs ir diezgan ērti apmeties uz viņas kakla un no turienes netaisās nolīst?

Pirmā situācija. Veronikas vīrs ir skolotājs universitātes pilsētiņā. Viņš izstrādā disertāciju jau piecus gadus un dodas divas reizes nedēļā uz klasēm, kur māca “Pedagoģijas vēsturi”. ? Nopelna centus, un uz viņa sievas pārmetumiem atbild: “Ja tev tik svarīga nauda, tad kāpēc tu neapprecējies ar turīgāku vīrieti.” Veronika tūlīt pat apklust, jo zināja, ar ko grasījās aprecēties. Iznāk absurds stāsts – vīrs dzīvo uz sievas rēķina, un viņa vēl jūtas vainīga.

Lasīt arī: 7 veidi, kā nesatraukties par sīkumiem

Dažas sievietes, piemēram, šāda lietu kārtība apmierina. Bet tikai tad, ja vīrs nesēdēs mājās bez darba. Viņš aizvedīs bērnus uz skolu, gatavos pusdienas, palīdzēs viņiem paveikt mājas darbus, iztīrīs dzīvokli, pagatavos vakariņas. Un šoreiz sieviete nopelna naudu, veic karjeru, paaugstina biznesu. Galu galā, lai tas kļūst labāks.

Ja atrodaties situācijā, kad vīrs nestrādā un dzīvo uz jūsu rēķina, tad jums ir visas tiesības pieprasīt, lai viņš uzņemas mājsaimniecības darbus. Argumenti par “tas nav vīrieša darbs” sadalās vienkāršā loģikā: “Tad ej uz darbu un dari savu vīriešu darbu. Un, ja tu nevēlies vai nevari, tad ļauj man parādīt, kur slota ir. ” Skandālu, visticamāk, nevar izvairīties, bet tas ir tieši tas gadījums, kad tas ir labāk, lai iet uz atklātu konfliktu, kā arklu divās maiņās – vispirms darbā, un tad vēl mājās.

Daudzi cilvēki domā, ka sieviete ir mūza, ka viņai jāiedvesmo vīrietis darīt varoņdarbus. Atrast darbu – nav varoņdarbs, tā ir ikdienas rutīna, bet, kad vīrs gadu guļ uz dīvāna, meklēt darbu šķist biedējošs uzdevums. Skandāli, apsūdzības un asaras bieži neietekmē, vīrietis pierod pie tiem kā fona troksni, kas jebkurā brīdī var tikt izslēgti.

Otrā situācija. Svetlanas stāsts ir orientējošs. Viņa pavadīja trīs gadus kopā ar savu vīru, kura bizness krīzes laikā sabruka. Sākumā Svetlana centās parādīt pacietību un izpratni, jo viņiem bija nedaudz naudas, lai izdzīvotu lietainā dienā. Trīs mēnešus viņa nesāka runāt par darba meklēšanu, ļaujot viņas vīram nonākt pie sevis un atgūties pēc šoka. Tad viņa sāka pateikt savam vīram, ka sava uzņēmuma vietā viņš var doties uz algotu darbu. Viņa pati meklēja darbus internetā, kas viņu varēja interesēt, bet vīrs tikai noraidīja un teica, ka nevēlas strādāt kāda cita vadībā. Drīz viņa uzzināja, ka viņas draudzenes vīrs meklē jaunu biznesa kompanjonu. Tas bija ideāls risinājums, taču mīļais cilvēks,  nespēja sarunāties un strīdējās ar potenciālo biznesa partneri. Secinājums liecina, ka vīrs gulēs uz dīvāna – līdz pats nevēlēsies strādāt.

Jūs varat mēģināt likt jūsu vīram sēdēt uz stingras finansiālās dietas. Vai tu vēlies smēķēt? Mums nav naudas cigaretēm. Tagad mēs varam nopirkt gaļu tikai bērniem un aizmirst par alu. Bet tas arī nedarbojas. Piemēram, Svetlanas vīrs, atbildot uz deklarēto ekonomiku, vienkārši pārtrauca smēķēt un dzert. Tas pats par sevi nav slikti, bet Sveta gaidīja nedaudz atšķirīgu rezultātu.

Lasīt arī: Īsts spēk vīrs: kas jāzina, ja jums ir liels auglis

Vēl viena iespēja – spēlēt uz pienākuma apziņas. Jā, tā ir manipulācija, bet dažreiz citas metodes vienkārši nepaliek. Kad jūs labi pelnāt naudu un atbalstāt savu ģimeni, vīram nav nepieciešams doties darba meklējumos. Bet, ja tev pēkšņi sākas problēmas – algu kavēšanās, problēmas ar prēmiju maksājumiem -, un ir jāpastāv uz centiem, tad varbūt vīrā pamodīsies atbildības sajūta. Parādiet viņam, ka pati netiekat galā, ka, līdz darba algai palika pāris eiro, un desmit dienas ar to jādzīvo, tad tas sāks kustēties. Nu, jūs, piespied ietaupīto naudu, pēc tam atradīsiet kur tērēt.

Svetlana vīrs pēc trim gadiem devās strādāt nomā. Bet tas notika tikai pēc tam, kad sieva beidzot neizturēja, un viņa nolēma, ka labāk dzīvot vienatnē, nekā ar tādu laulāto. Dzīvoklis viņai piederēja, tādēļ vienu dienu, kad viņas vīrs bija kopā ar saviem vecākiem vasarnīcā, viņa savāca viņa lietas, nolika tās kāpņu laukumiņā un nomainīja slēdzenes. Nedēļu vēlāk, vīrs jau strādāja jaunā vietā un lūdza Svetu ļaut viņam atgriezties. Šāda šoku terapijas metode, protams, nav piemērota ikvienam. Lai to izdarītu, jums ir jābūt tērauda nerviem un jābūt gatavai par to, ka tas var beigties ar laulības šķiršanu.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment