Ziedēs jau pirmajā gadā pēc iestādīšanas: galvenais tulpju audzēšanas noslēpums

Bieži vien puķu audzētāji pavasarī stāda tulpju sīpolus. Kā izbaudīt to ziedēšanu pirmajā gadā?

Lai tulpes uzziedētu pumpuriem pirmajā gadā pēc iestādīšanas, jāzina, kā pareizi sagatavot stādus. Agronomi iesaka šim nolūkam izmantot trīs posmu sagatavošanu.

Vispirms paņemiet stādāmo materiālu un ievietojiet to ledusskapī, atstājot uz 10-11 stundām. Tajā pašā laikā ir svarīgi atcerēties, ka sīpolus ir stingri aizliegts sasaldēt.\

Pēc tulpju sīpolu izņemšanas no ledusskapja tie rūpīgi jānomazgā vājā mangāna šķīdumā. Un tikai tagad var ievietot materiālu augsnē.

Ja esat nolēmis, ka vēlaties stādīt tulpes tieši pavasarī, nevajadzētu gaidīt aprīli. Termiņš ir marta beigas. Tomēr, ja jūsu reģionā šajā periodā vēl bieži ir salnas, labāk ir apdrošināties un līdz stabilai sasilšanai stādīt sīpolus podiņos, bet pēc tam pārstādīt sagatavotās dobēs kopā ar zemes gabaliņu no poda, kurā iepriekš atradās sīpols.

Lasi vēl: Dzīvos kā karaļi: Pāvels Globa nosaucis tos, kuri gūs reibinošus panākumus

Jāatzīmē, ka tulpes stāda augsnē, kad zemes temperatūra paaugstinās līdz 9-10 grādiem pēc Celsija. Izvēlieties mājīgu, no vēja aizsargātu vietu, kas ir arī labi apgaismota ar sauli.

Esiet gatavi tam, ka pavasara tulpes neziedēs tik sulīgi kā tās, kas tika stādītas rudenī. Tāpēc jums jāizvēlas pareizā šķirne. Savukārt barošanai izvēlieties kālija, slāpekļa un fosfora mēslojumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

 

 

Leave a Comment