Lietojiet uzmanīgi: psiholoģiski triki, kas uzlabo komunikāciju

Spēja ietekmēt citus, pateicoties psiholoģiskajiem trikiem, vēl nekad nav bijusi tik pieejama kā tagad. Mēs iesakām apgūt šīs atziņas labākai komunikācijai.

Sertificēta psiholoģe Dženna Bronklija dalījās ar psiholoģisko triku noslēpumiem, kas var būt noderīgi. Tiesa, eksperte piebilda, ka šie paņēmieni ir jāpielieto, apzinoties to iespējamās sekas.

Ignorējam aizvainojumu

Pirmā stratēģija ir izrādīt vienaldzību pret aizvainojumiem. Tā vietā, lai emocionāli reaģētu, mēs vienkārši skatāmies oponentam acīs, tādējādi parādot, ka viņa vai viņas vārdiem mums nav nekādas nozīmes.

Kā to darīt. Ieturiet pauzi, ļaujot sarunu biedram justies neērti ar saviem vārdiem, un pēc tam pajautājiet: “Vai ar jums viss ir kārtībā?”.

Saglabāt klusumu

Otrais triks ir saistīts ar nosacītu klusēšanu. Kad jums tiek melots, vienkārši paskatieties sarunu biedram acīs un klusējiet. Šī pauze var meli samulsināt un likt viņam vai viņai justies nedroši. Klusēšana var būt spēcīgs līdzeklis, kas palīdz atklāt melus.

Lasi vēl: Ziedēs jau pirmajā gadā pēc iestādīšanas: galvenais tulpju audzēšanas noslēpums

Esiet mierīgs

Visbeidzot, ja no diskusijas nav iespējams izvairīties, ir svarīgi saglabāt mieru un pārliecību. Uzturiet vienmērīgu sarunas toni un apsūdzību vietā piedāvājiet jautājumus. Tas veidos konstruktīvāku diskusiju un nodrošinās, ka jūs saglabāsiet stingru nostāju attiecībā uz saviem argumentiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Psiholoģiskie triki var būt noderīgi rīki saziņā, taču to izmantošana prasa piesardzību un atbildību. Ir svarīgi atcerēties, ka efektīvas saziņas pamatā ir savstarpēja sapratne un cieņa pret citiem. Tāpēc izmantojiet šos trikus, ievērojot piesardzību pret citu cilvēku jūtām, un veiciniet konstruktīvu dialogu, lai sasniegtu abpusēji izdevīgus rezultātus.

 

 

Leave a Comment