Ko darīt, ja tavas draudzenes vīrs ar tevi flirtē?

Tu noteikti domāsi, ka esi briesmīga draudzene, ja izlemsi savai draudzenei par notikušo neko nestāstīt, bet vēl briesmīgāka, ja izvēlēsies to pateikt. Tev situācija ir jāizvērtē no tāda skatupunkta – ko tava draudzene ir tev stāstījusi un kādas ir viņu savstarpējās attiecības? Šeit iepazīsties ar dažām lietām, kas tev palīdzēs izlemt par turpmāko darbību!

Kāda tipa persona ir tava draudzene?

Dilemma ir tik spēcīga tāpēc, ka tava uzticība draudzenei var aizvest ļoti dažādos virzienos. No vienas puses tu nevēlies, lai viņa ir kopā ar cilvēku, kurš met aci uz viņas draudzenēm. No otras puses tu vēlies pasargāt viņas jūtas. Viens no veidiem, kā izlemt, vai tas ir jāatklāj, ir būt atklātai pret sevi par viņas personību. Vai viņa parasti dīvainā manierē joko par to, cik ļoti viņas vīram patīk flirtēt? Vai viņa ir teikusi, ka nekad nespētu būt kopā ar cilvēku, kura acis pievēršas arī citām? Ja padomāsi par to, zināsi, vai viņa vēlas dzirdēt to, kas ir noticis, vai arī nē. 

Cik tālu viņš tika?

Padomā par to mirkli, kad draudzenes vīrs ar tevi flirtēja. Varbūt viņš bija iedzēris mazliet par daudz viskija glāzes un vēlējās tevi vienkārši izgriezt kārtīgā dancī? Vai arī viņš bija ļoti uzmācīgs un centās tevi noskūpstīt? Varbūt vispār ir runājis par to, ka varētu ar tevi pasākt kaut ko aiz sievas muguras? Padomā, vai tas, kas notika, bija patiess vai arī tikai kaut kas, kas noticis alkohola iespaidā (šeit der atcerēties, ka alkohols nekad nevar būt attaisnojums krāpšanai). Ja tas ir bijis kaut kas pavisam nevainīgs, nevajag uzreiz skriet un stāstīt par to savai draudzenei.

Kā šobrīd sokas tavai draudzenei?

Pieņemsim, ka viņai tikko ir piedzimis bērns. Lai arī tas ir ļoti priecīgs dzīves moments, tas reizē arī ir tikpat ļoti stresa piepildīts laiks. Ja tavas draudzenes emocionālais stāvoklis nav pārāk stabils, nevajadzētu viņai uzgāzt vēl vienu problēmu. Ir kārtīgi jāizvēlas laiks, kad darīt to viņai zināmu, lai tu nekļūtu par cilvēku, kurš ir sabojājis visu vēl vairāk. Saudzē draudzenes jūtas!

Vai tev par to vajadzētu runāt ar draudzenes vīru?

Kamēr neesi pārliecināta, vai runāt ar draudzeni par šo tēmu, dari viņas vīram zināmu, ka starp jums nevar notikt pilnīgi nekas. Iespējams, ir gudri pajautāt, ko viņš ar to ir domājis. Ja konkrētajā brīdī, kad šis atgadījums notika, tu nebiji spējīga atbilstoši reaģēt, tad izmanto nākamo reizi, kad viņu redzi, un paskaidro, cik nepatīkama tev bija šī situācija. Atceries, ka tas nav tavs uzdevums – rūpēties par viņu laulību. Tavs uzdevums ir pasargāt savu draudzeni.

Kā to viņai izstāstīt?

Ja esi izlēmusi tomēr izstāstīt par atgadījumu, izmēģini kaut ko no sērijas “Es tev to saku tādēļ, ka mīlu tevi. Tas varbūt nav nekas liels, bet es domāju, ka man tas tev ir jāizstāsta, jo es to vēlētos zināt, ja mēs būtu mainītās lomās,” un pēc tam paskaidro, kas ir noticis. Atceries, ka, ļoti iespējams, viņa uzreiz aizstāvēs savu vīru – tas ir brīdis, kad tev ir jāatkāpjas. Vairs tu neko nedrīksti censties pierādīt. Tu pati noteikti pēc viņas reakcijas nopratīsi, ko draudzene par to domā patiesībā. Vienkārši centies būt laba draudzene un palīdzēt, kā vien tu vari!

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment