10 labākie padomi no Ošo

5. Vēlme būt neparastam ir ļoti parasta vēlme. Atpūsties un būt parastam ir patiesi neparasts.

6. Dzīve ir noslēpums. To nevar paredzēt. Taču ir daudzi cilvēki, kuri vēlētos dzīvot paredzamu dzīvi, jo tad nebūtu baiļu. Viss būtu skaidrs, nebūtu nekādu šaubu par jebko.

Bet vai tad būtu iespēja augt? Ja nebūtu riska, vai jūs varētu augt? Ja nebūs briesmu, vai jūs varēsiet nostiprināt savu apziņu? Ja nav iespējas novirzīties no pareizā ceļa, vai jūs spēsiet sekot pareizajam ceļam? Ja nebūs alternatīvas velnam, vai būs iespēja sasniegt Dievu?

7. Vispirms kļūsti vientuļnieks. Vispirms sāciet izbaudīt sevi. Vispirms kļūsti tik patiesi laimīgs, ka nebūs nozīmes, ja neviens pie tevis pat nenāks; tu būsi pilns, pārpildīts. Ja neviens neklauvē pie tavām durvīm, tas joprojām ir labi – tev nekā netrūkst. Jūs negaidāt, ka kāds nāks un klauvēs pie jūsu durvīm.

Jūs esat mājās. Ja kāds nāk pie jūsu durvīm – labi, labi. Ja neviens nenāk – arī labi un kārtībā. Tad jūs varat stāties attiecībās ar citiem. Tagad jūs to varat darīt kā kungs, nevis kā vergs, kā imperators, nevis kā ubags.

8. Ja esi bagāts, nedomā par to; ja esi nabags, neuztver savu nabadzību nopietni. Ja tu spēj dzīvot mierā, atceroties, ka pasaule ir tikai izrāde, tu būsi brīvs, tevi neietekmēs ciešanas. Ciešanas ir dzīves nopietnas uztveres rezultāts; svētlaime ir spēles rezultāts. Uztveriet dzīvi kā rotaļu, priecājieties par to.

Lasi arī: Meditācija ar ūdeni palīdzēs piesaistīt naudu

Lasi arī: Kā izvēlēties apģērbu atkarībā no mēness?

9. Drosme ir virzība nezināmajā, neatkarīgi no visām bailēm. Drosme nav bezbailība. Bezbailība rodas tad, kad tu kļūsti arvien drosmīgāks un drosmīgāks. Šī augstākā drosmes pieredze ir Bezbailība; drosme, kas kļuvusi absolūta. Taču sākumā atšķirība starp bailīgo un drosmīgo nav tik liela.

Vienīgā atšķirība ir tāda, ka gļēvulis ieklausās savās bailēs un seko tām, bet drosminieks atstāj tās malā un dodas tālāk. Drosminieks dodas nezināmajā, neskatoties uz savām bailēm.

10. Jūs maināties katru mirkli. Tu esi upe. Šodien tā plūst vienā virzienā un klimats. Rīt tā plūst citā virzienā. Es nekad neesmu redzējis vienu un to pašu seju divas reizes. Tā mainās. Tā mainās visu laiku. Bet, lai to ieraudzītu, ir jābūt vērīgām acīm. Pretējā gadījumā putekļi nosēžas, un viss kļūst vecs; šķiet, ka tas jau ir bijis iepriekš.

Tā ir attieksme, kas izlemj. Klausieties apzinātāk. Pamodiniet sevi. Kad jūtaties garlaikojies, kārtīgi sevi uzmundrini. Sevi, nevis otru – sitiet sev. Atveriet acis. Pamosties.

Leave a Comment