Variē ar graudu izvēli
Divi neseni pētījumi apstiprināja potenciāli augstu riska faktoru saslimšanai ar vēzi – arsēna veidošanās rīsos un rīsu produktos. Tas atrasts augsnē un pazemes ūdeņos, un visvairāk dabiski arsēnu uzņem rīsi kā citi graudaugi, augļi un dārzeņi. Ņemot vērā to, ka cilvēki nedēļā uzņem apmēram 2 krūzes pagatavotu rīsu, saskaņā ar slimību ierobežošanas centru, ir liela iespējamība, ka arsēns negatīvi ietekmēs veselību. Tiek ieteikts ierobežot rīsu daudzumu ēdienkartē un atrast alternatīvu tiem.
Mikro izmaiņas: izmēģini kinvu, miežus, polentu, kuskusu un kviešus, kā arī neaizmirsti par Indiešu recepti kuru pieliki pie ledusskapja jau sen (aromātiskie rīsi kā basmatī un jasmīni uzrādīja apmēram pus līdz vienai astotdaļai arsēna līmeņa). Kad tomēr izlem ēst brūnos rīsus, kārtīgi tos noskalo ar lielu daudzumu ūdens.