4 gardi deserti jebkuram gardēdim

Piedāvājam 4 gardu desertu receptes, kuras padarīs laimīgus jebkurus gardēžus. Lai tās pagatavotu nav nepieciešamas specifiskas prasmes, pietiks ar vēlmi baudīt gardumus.

Neticami maiga, krēmīga kūka ar iebiezināto pienu 1 stundā

Kūka Ataman ir garšīgs un izsmalcināts deserts, ko varat pagatavot mājās. Sastāvdaļas mūsu receptei ir aprēķinātas 25*35 pannai.

Neticami maigs, mīksts, ļoti garšīgs un skaists šķērsgriezumā. Tas apvieno kondensēto pienu, riekstus, kokosriekstu un magoņu sēklas – visu, kas mums patīk.

Pamatnei:

Sastāvdaļas:

Milti – 300 g

Kakao – 40 g

Soda – 1 tējk.

Olas – 2 gab.

Cukurs – 100 g

Kefīrs – 350 ml.

Vaniļas cukurs – 1 paciņa

Magoņu bumbiņa:

Sastāvdaļas:

Magoņu sēklas – 90 g

Dzeltenums – 3 gab.

Sviests – 90 g

Rīvmaize – 30 g

Olbaltumvielas – 6 gab.

Cukurs – 90 g

Milti – 30 grami

Kokosriekstu krēms:

Sastāvdaļas:

Piens – 300 ml.

Cukurs – 70 g

Vaniļas cukurs – 1 paciņa

Manna – 30 g

Kokosriekstu skaidiņas – 100 g

Sviests – 200 g

Slānis ar iebiezināto pienu:

Sastāvdaļas:

Vārīts kondensēts piens – 500 g

Sviests – 300 g

Cepumi “kafijai” – 300 g

Zemesrieksti – 300 g

Degvīns – 1 tējk.

Kafija – 1 tējk.

Pagatavošana:

Vispirms sagatavo šokolādes bumbiņas . Lai to izdarītu, mums ir jāapvieno milti, kakao, soda un viss rūpīgi jāsamaisa.

Atsevišķi sajauc olas, cukuru, vaniļas cukuru, kefīru un visu sakuļ ar mikseri. Sausajai masai pievieno šķidro masu un ar mikseri nelielā ātrumā mīca mīklu.

Sadaliet mīklu divās daļās, mums būs divas vienādas kūkas, cepiet 170 grādos apmēram 20 minūtes.

Magoņu kūkai vajadzīgas gatavas samaltas magoņu sēklas, pārlej tās ar verdošu ūdeni. Vāra dažas minūtes un atdzesē. Tālāk pievieno dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa. Pievieno izkausētu sviestu, rīvmaizi un atstāj visu uz 10 minūtēm.

Lasi vēl: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2025. gada 24. līdz 30. martam iesaka saskatīt likteņa zīmes

Lai pagatavotu krējumu, saputo olu baltumus ar cukuru līdz gaismai.

Magoņu sēklu maisījumam pievieno miltus un labi samaisa. Magoņu sēklu maisījumam pievieno saputotos olu baltumus un samaisa, līdz viss sanāk. Ir svarīgi rūpīgi maisīt ar kustībām no apakšas uz augšu, lai olbaltumvielu masa nenosēstos.

Mīklu liek ar pergamentu izklātā pannā, tāda paša izmēra kā šokolādes kūkas, un cep 170 grādos 30 minūtes.

Kokosriekstu krēma pagatavošana. Lai to izdarītu, pienam pievieno cukuru, mannu, kokosriekstu skaidiņas un visu labi samaisa. Tālāk eļļa jāuzvāra un jāatdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķi sakuļ mīksto sviestu un pievieno atdzesēto kokosriekstu masu un ar mikseri nelielā ātrumā visu sakuļ kopā.

Tālāk mēs sagatavojam slāni ar iebiezinātu pienu. Lai to izdarītu, sviests jāsaputo ar iebiezināto pienu (gan sviestam, gan iebiezinātajam pienam jābūt istabas temperatūrā). Un beigās pievieno degvīnā izšķīdinātu kafiju un vēlreiz sakuļ. Pēc tam kafijai pievienojiet grauzdētus sasmalcinātus zemesriekstus un sasmalcinātus cepumus. Sajauc to visu kopā.

Kad viss gatavs, kūku salokām . Uz brūnās kūkas liek iebiezinātā piena kārtu un vienmērīgi sadala, labi sablīvē. Tālāk liekam magoņu kūku. Uz magoņu kūkas liek kokosriekstu krēmu. Virsū liek otro šokolādes kūkas kārtu, pārlej ar šokolādi un pārkaisa ar zemesriekstiem.

Ļaujiet kūkai nostāvēties vismaz 12 stundas.

Kūkas recepte bez cepšanas “Bezrūpīgā dāmu laime”

Jebkura mājsaimniece var pagatavot gardu un maigu kūku bez cepšanas dažu minūšu laikā. Šo kūku agrāk sauca par dāmu laimi, tagad bez cepšanas sauc par Napoleonu.

Gardi cepumi, delikāts krēms un bezcepšanas kūkas izsmalcinātā garša sniegs viesiem brīnišķīgu vakaru.

Vienkārši mēģiniet to pagatavot, un šī Napoleona kūka kļūs par jūsu iecienītāko.

Jums būs nepieciešams:

Smilšu kūkas cepumi (ar kafiju vai tēju) – 750 g

Piens – 900 ml

Sviests – 0,5 iepakojums

Milti – 5 kaudzītas ēdamkarotes

Olas – 4 gab.

Vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Sajauc cukuru, olas, miltus un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisa un ielej siltu pienu.

Ielejiet mūsu topošo kūkas krēmu nerūsējošā tērauda pannā un lieciet uz lēnas uguns. Vāra krēmu, līdz tas pilnībā sabiezē. Noteikti samaisiet. Kad krēms ir atdzisis, pievieno sviestu un ātri samaisa.

Ievietojiet smilšu kūkas cepumus lielā dziļā traukā, bagātīgi pārlejiet ar krējumu, pēc tam vēl cepumus un krējumu.

Atstājiet 4 cepumus un sasmalciniet tos blenderī. Napoleona kūkas virsu pārkaisa ar smilšu kūkas skaidiņām un liek ledusskapī.

Neticami garda kūka, kā no 90. gadiem, ir gatava pasniegšanai.

Vafeļu kūka jaunā veidā

Neaizstājams un ļoti garšīgs kūka no bērnības. Mēs gatavojam vafeļu kūku jaunā veidā ar perfektu krēmu, kas ir 100 reizes garšīgāks.

Vafeļu kūka ir uzreiz izmērcēta un gatava pasniegšanai 10 minūtēs.

Parasti šo kūku gatavo ar vārītu iebiezināto pienu. Piedāvājam traku krējuma recepti vafeļu kūkai, kas iepriecinās ar savu maigo garšu.

Jums būs nepieciešams:

Vafeles – 1 iepakojums (6 kārtas)

Svaigs medus – 120 ml

Cukurs – 50 g

Sviests – 120 g

Šokolāde

Pagatavošana:

Vispirms izņem sviestu no ledusskapja un sagriež gabaliņos. Katliņā ar biezu dibenu izkausē medu, sviestu un cukuru. Maisa 5 minūtes.

Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves un uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti kakao. Uzkarsē vafeļu kūkas krēmu līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdz plīti.

Atdzesējiet krēmu un sāciet montēt vafeļu kūku. Uz katras vafeļu kārtas liek 2 ēdamkarotes krējuma.

Uzmanīgi ar nazi uzklājiet krēmu uz vafeļu kūkas, tas ir daudz vieglāk. Kūkas augšējo kārtu vēl nerotājam. Uzlieciet uz tā šķīvi vai griešanas dēli un uzlieciet glāzi ūdens.

Lasi vēl: 4 pavasarīgas salātu idejas, kas derēs gan kā uzkoda, gan piedeva

Atstājiet kūku šādi uz 20 minūtēm, lai visas kārtas varētu izmirkt. Pēc tam noņem glāzi un šķīvi, uzklāj vafeļu kūkas virsējo kārtu un dekorē pēc vēlēšanās. Ja ir laiks, kūku var ielikt ledusskapī mērcēt.

Zemesriekstu vafeļu kūka – recepte

Jums būs nepieciešams:

Vārīts kondensēts piens – 500 g

Sviests – 1 iepakojums

Zemesrieksti – 100 g

Pagatavošana:

Izņemiet sviestu un iebiezināto pienu no ledusskapja. Kad tie sasnieguši istabas temperatūru, ar mikseri sakuļ iebiezināto pienu un sviestu.

Zemesriekstus samaļ blenderī un pievieno iebiezinātajam pienam. Sajauc kūkai paredzēto krēmu un ar krēmu smērē visas kārtas.

Liek ledusskapī uz 60 minūtēm un ļauj vafeļu kūkai izmirkt.