5 paņēmieni, kā nomierināties pirms svarīga notikuma

Dažreiz mēs pirms svarīga, nozīmīga notikuma tik ļoti uztraucamies, ka mūsu nervu sistēma var mūs patiešām iedzīt panikā.

Šajā materiālā sniegsim piecus psihologu padomus, kā tikt galā ar nevaldāmu uztraukumu pirms svarīga notikuma.

Pirms svarīgā notikuma sakopiet sevi rūpīgāk, nekā esat plānojuši

Skaidrs, ka tu valkāsi, dodoties uz svarīgu tikšanos, iepriekš saplānotu apģērbu un, iespējams, neiztiksi bez glītas frizūras. Tomēr, ja jūs pārņēmis spēcīgs satraukums, mēģiniet sevi savest kārtībā īpaši.

Tas ir vienkārši: mūsu psihe visās stresa situācijās sniedz aptuveni vienādas reakcijas. Galu galā, piemēram, kad cilvēks ir histērijā, ne jau nejauši viņam tiek piedāvāts dzert ūdeni: organisms nevar vienlaikus koncentrēties uz vētrainām emocijām un uzdevumiem, kas saistīti ar fizisko darbību, fizioloģiju utt.

Tāpēc novērsiet savu uzmanību, veicot rūpīgāku vai sarežģītāku grimu, atveriet savu rotaslietu kastīti un mēģiniet izvēlēties ko oriģinālāku par ieplānotajiem auskariem un ķēdīti. Uzklājiet pamatkrēmu, pat ja laika trūkuma dēļ to negrasījāties darīt.

Un, ja vēl ir palicis nedaudz laika, atveriet savu garderobi ar gatavību spontāni mainīt lēmumu, ko ģērbties: pilnīgi iespējams, ka kleita, kas nomainīs bikses, ne tikai padarīs jūs pievilcīgāku, bet arī gandrīz vai iznīcinās nevajadzīgu uztraukumu, jo liks jums justies pievilcīgākai un pārliecinātākai.

Uzkodas

Jūs nevarat vienlaikus uztraukties un nodarboties ēdiena gatavošanu. Svarīgi ir arī izvēlēties “pareizo” uzkodu, jo banāla sviestmaize ar desu, visticamāk, nederēs, jo tā tiks uzņemta “automātiski”. Labs variants ir tasīte mājās gatavota kapučīno.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes līdz nedēļas beigām saņems labas ziņas

Pirmkārt, gatavošanas process a priori izslēdz automātismu. Otrkārt, piens ir produkts, kas somatiskā līmenī nomāc centrālo nervu sistēmu, nomierina to, pildot nomierinošu lomi.

Ja aizraujošais notikums ir saistīts arī ar garu lietišķu tikšanos vai pasākumu, kurā nebūs iespējams ēst, jāizvēlas uzkoda no piena produktiem ar augstu tauku saturu (biezpiens, skābais krējums, sviests ar nelielu žāvētas maizes un siera gabaliņu, rikota u. c.). Kāpēc? Lielākajai daļai cilvēku stress izraisa gastrītu vai vismaz kuņģa krampjus. Savukārt trekni “piena produkti” novērsīs nevēlamas kuņģa-zarnu trakta reakcijas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment