6 veidi, kā saglabāt jaunību ar medus maskām

Medus ir slavens ar savām ārstnieciskajām īpašībām, un to izmanto ne tikai pārtikā. Mūsu senči zināja daudzas receptes, pateicoties kurām viņi saglabāja dabisko skaistumu nepieliekot daudz pūļu.

Maskas no parastajiem produktiem ir slavenas ar savām īpašībām un nekādā ziņā nav zemākas par kosmētiku. Piedāvājam iepazīties ar skaistuma un Vese***as receptēm, ko ikviens var izgatavot mājās. Ir svarīgi atcerēties, ka dabīgie produkti var izraisīt alerģiskas reakcijas, tāpēc iepriekš jānoskaidro, vai tie jums nekaitēs. Ar medus bāzes masku palīdzību būs iespējams noņemt sejas iekaisumu, atjaunot ādai mirdzošu un tonizētu izskatu, nostiprināt lokainus matus un atbrīvoties no grumbām.

Matu maskas

Pagatavošanai jums būs nepieciešams:

  • ēdamkarote svaiga medus;
  • pāris olu dzeltenumu;
  • pāris ēdamkarotes olīveļļas.

Medu uzkarsē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē līdz 30C, pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Uzklājiet masku tīros, samitrinātos matos visā garumā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un aptiniet dvieli. Pēc stundas maska ​​tiek nomazgāta ar siltu ūdeni un ar parasto šampūnu lokainiem matiem. Šī maska ​​ir piemērota plānu un bojātu matu īpašniecēm.

Lasi arī: Veselīgi un garšīgi ēdieni, kas nekaitē figūrai un enerģijai

Vēl viena recepte atdzīvinās lokas, nostiprinās tās, piešķirs spīdumu un atvieglos ķemmēšanu. Tam jums būs nepieciešams:

  • ēdamkarote medus;
  • pāris tējkarotes konjaka.

Šo masku iemasē galvas ādā un atstāj uz pusstundu, pārklāj ar dvieli. Pēc tam masku nomazgā ar šampūnu un matus izskalo ar ārstniecības augu uzlējumu. Šiem nolūkiem ir piemēroti nātru, kumelīšu un dadžu novārījumi.

Atbrīvojieties no matu izkrišanas, atjaunojiet spīdumu un izturību pagatavojot masku no šādām sastāvdaļām:

  • ēdamkarote medus;
  • divas ēdamkarotes piena;
  • 50 grami dzīvā rauga.

Raugu atšķaida pienā, pievieno medu un novieto masku siltā vietā, lai raugs iedarbojas. Pēc tam šo past uzklāj visā matu garumā, atstāj uz pusstundu un pēc tam nomazgā. Piparmētru novārījums palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamās rauga smaržas.

Sejas maskas

No rīta tiek uzklāta atsvaidzinoša maska. Tā tonizē ādu, palīdz cīņā pret iekaisumiem, kā arī pagarina jaunību. Tās sagatavošanai jums būs nepieciešams:

  • ēdamkarote medus;
  • tējkarote citrona sulas.

Sulu un medu sajauc, pēc tam uz 15 minūtēm uzklāj uz tīras sejas. Noņemiet masku ar vates plāksnīti, kas samērcēta siltā ūdenī.

Ār*tnieciskā maska ​​ir piemērota tiem, kam bieži ir izsitumi uz sejas. Tai ir nomierinoša iedarbība, matē ādu un noņem taukaino spīdumu. Sastāvdaļas ir vienkāršas:

  • ēdamkarote medus;
  • ēdamkarote kurkumas.

Masku uzklāj uz 15-20 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni. Maskas trūkums ir tāds, ka kurkuma piešķir sejai dzeltenīgu nokrāsu, tāpēc to dara vakarā vai dienu pirms kāda svarīga notikuma.

Lasi arī: Top 5: zodiaka zīmes, kuras var krāpt savu partneri

Atjaunojoša maska ​​palīdzēs mitrināt, izlīdzināt grumbas, savilkt sejas ovālu un pabarot ādas virsējos slāņus. Šai vienkāršajai maskai būs nepieciešams:

  • ēdamkarote medus;
  • mazs banāns.

Sastāvdaļas sajauc blenderī, masku uzklāj uz 20 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni. Masku var uzklāt jebkurā laikā, kad rodas nepieciešamība, taču nevajadzētu to lietot biežāk kā trīs reizes nedēļā.

Mājas masku un balzamu izmantošana neaizņem daudz laika un neprasa īpašu sagatavošanos. Pateicoties dabīgajām sastāvdaļām, katrs no produktiem labvēlīgi iedarbojas uz organismu, pagarina skaistumu un jaunību uz daudziem gadiem.

COMMENTS

Leave a Comment