7 nemanāmi faktori, kas pakāpeniski atņem mums enerģiju

Ceturtais faktors ir mēģinājums pierādīt savu vērtību. Ja mēs vēlamies pierādīt, ka esam kaut kā vērti, tas ir iedvesmas un pašattīstības avots. Taču problēma ir tā, ka nereti svarīgāka ir atzinība no ārpuses – tas rada neapmierinātību ar sevi. Šādos brīžos atcerieties tos, kuri jūs vienmēr atbalsta un lepojas ar jūsu sasniegumiem. Un arī iemācieties paļauties uz savu spriedumu.

Piektais faktors ir satraukums par citu viedokli. Citu cilvēku domas ievērojami samazina mūsu pašapliecinātību un pašvērtējumu, pievienojot mūsu dzīvei trauksmi un bailes no tā, ka citu acīs mēs neesam tādi paši. Šajā gadījumā ir svarīgi saprast, kuru apkārtējo viedoklis jums patiešām ir svarīgs, un uzsvaru likt uz pašvērtējumu.

Sestais faktors ir darbības, kurām jums personīgi nav nekādas vērtības. Ir reizes, kad mums ir jādara lietas, kas mums nav vajadzīgas, nav interesantas un neved uz mērķi. Tas var nogalināt mūsu produktivitāti un palielināt mūsu stresa pilno dzīvi. Ir vērts iemācīties pateikt nē lietām, kas jums nav noderīgas un sagādā prieku, un pareizi noteikt prioritātes.

Septītais faktors ir kontrolēt to, kas ir ārpus jūsu kontroles. Sajūta, ka kontrolējam savu dzīvi, dod mums pārliecību, taču mēs nevaram kontrolēt visu, citu cilvēku rīcību un notikumus pasaulē. Iemācieties pieņemt faktu, ka jūs nevarat ietekmēt visu, kas notiek ap jums, un praktizējiet pateicību par visu, ko piedzīvojat.

 

Leave a Comment